LOČEVANJE ODPADKOV – VIDEOPOSNETEK

Razred: 3. razred

Predmet: Spoznavanje okolja

Tematski sklop: vsakdanji odpadki in njihovo ločevanje

Opis vsebine: V videoposnetku sem prikazala postopek ločevanja in razvrščanja kupa različnih vsakdanjih smeti in kam (v kateri zaboj) te spadajo.

Cilji: Učenci vedo, da ob proizvodnji in vsakdanjem življenju
nastajajo odpadki, za katere je treba poskrbeti (Kolar idr., 2011).

Razvrščanje odpadkov by Laureka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

SAMOVREDNOTENJE

V 3. projektni nalogi sem se naučila veliko novih stvari, predvsem pa sem pridobila izkušnje v ustvarjanju večpredstavnih izobraževalnih vsebin. Spoznala sem orodja, kot so Canva za oblikovanje in montažo videa, Audacity za obdelavo zvoka ter Arnes Video, kamor smo tudi naložili nas video posnetek. Vse to znanje pa mi bo zelo koristilo pri prihodnjih projektih.

Če bi imela več časa, bi si želela narediti videoposnetek daljši, z več smetmi in podrobnejši. Prav tako bi v sam videoposnetek dodala kakšen interaktivni element, kot so kvizi, ki bi povečali angažiranost gledalcev in vzbudili njihovo pozornost. Največ časa sem predvsem posvetila sami obdelavi zvoka, saj se mi zdi, da je to nadvse pomembno. Najmanj časa pa sem posvetila samemu videu, saj sem ga posnela dokaj hitro. Pridobljeno znanje bom lahko uporabila pri ustvarjanju izobraževalnih vsebin in pri svoji poklicni poti, kjer bom pripravljala vizualno privlačne in učinkovite komunikacijske materiale, ki se bodo dobro in uporabno podali v sam učni načrt. V celotnem projektu, še posebej ob snemanju, sem zelo uživala. Malo manj pa mi je bilo všeč iskanje in označevanje virov ter licenc. Če bi lahko kaj v definiciji projekta spremenila, bi bilo to, da bi dodala interaktivne elemente, ki bi povečali angažiranost gledalcev.

Glede na podana merila ocenjevanja ocenjujem svoje delo kot uspešno in bi si pripisala oceno od 8 do 9, saj sem izpolnila vse zahteve projekta, me pa skrbi sama kakovost videoposnetka.

UPORABLJENE POVEZAVE

VIRI IN LITERATURA

Kolar, M. idr. (2011). Program osnovna šola spoznavanje okolja učni načrt. Pridobljeno (26. 5. 2024) iz Zavod RS za šolstvo: https://www.gov.si/assets/ministrstva/MVI/Dokumenti/Osnovna-sola/Ucni-nacrti/obvezni/UN_spoznavanje_okolja_pop.pdf

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost