Osnove košarke- video

OPIS VIDEA: učencem so predstavljene osnove male košarke. Spoznajo osnovne košarkarske izraze, kot sta trojna nevarnost in pivotiranje. Poudari se pomen pravilnega odbijanja žoge in pravilnega meta na koš. Video je namenjen predvsem ob zaključevanju spoznavanja s košarko, saj morajo otroci že znati povezovati stvari med sabo. Lahko bi ga uporabili, kot ponovitev in poglobitev znanja pred ocenjevanjem.

Razred: 5. razred

Predmet: šport

Učni cilji:

  • učenec izvede pivotiranje,
  • učenec uporabi prehod v vodenje,
  • učenec izvede zaustavljanje z žogo in met na koš,
  • učenec našteje osnovne košarkarske izraze povezane s tehniko (Kovač idr. 2011)

osnove košarke- video by Luxi is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

SAMOREFLEKSIJA:

V tem projektu sem se naučila uporabljati nov program Shortcut. Pred tem sem uporabljala le programe na telefonu. Naučila sem se tudi kako se objavi posnetek in kako se ga shrani pod pravilnimi merami.

Če bi imela več časa, bi se še bolj posvetila sami strukturi, govoru, videoposnetek bi lahko naredila bolj interaktivno zanimiv.

Največ časa sem porabila pri sestavljanju posnetka skupaj, ker me je program malo zafrkaval in sva potrebovala čas, da sva se spoznala. Potem je šlo bolje. Poleg tega sem veliko časa posvetila izvozu, ker sem imela v programu čisto drugačne nastavitve, kot profesorica in sem mogla vse najt in spremenit.

Menim, da je moje delo opravljeno dobro, vendar vem, da če bi imela več časa, bi lahko opravila še veliko bolje, ker mi je to zanimivo.

Pridobljeno znanje bom lahko predvsem uporabljala, ko bom učiteljica in bom lahko učencem delala zanimive vsebine za popestritev.

Najljubše mi je bilo samo snemanje vsebin in urejanje videa. Najtežje se mi je bilo spomniti scenarija in kaj bom povedala ter sama objava videa.

V definiciji projekta stvari ne bi spreminjala, zdi se mi korektno zastavljen, z dobrimi navodili.

UPORABLJENE POVEZAVE:

VIRI IN LITERATURA:

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost