PERFORMANCE CHEER – informativni prispevek

3.razred, športna vzgoja, tematski sklop: ples

PERFORMANCE CHEER POM © 2024 by Lauren is licensed under CC BY-NC-SA 4.0 

V tem informativnem videoposnetku so učencem prve triade predstavljene osnove performance cheer plesa, zaključene s kratko plesno koreografijo, ki ji lahko sledijo. Videoposnetek je namenjen povečanju prepoznavnosti tega športnega področja, še posebej za učence 3. razreda, ki pri predmetu športna vzgoja obravnavajo tematski sklop ples. Med ogledom bodo učenci spoznali deklico Mino, ki jih bo popeljala skozi raziskovanje narave športa, osnovnih gibov in jih na koncu povabila k skupnemu plesu.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE:

V tem projektu sem se naučila izdelovati videoposnetke s programom Canva. Ta nova veščina mi bo v prihodnosti zelo koristila pri ustvarjanju video vsebin za učence.

Če bi imela več časa, bi se preizkusila v samostojnem ustvarjanju sličic, tako da bi jih sama skicirala in uporabila v videoposnetku. Prav tako bi več časa vložila v začetne dele, kjer je prikazana okolica, da bi bil končni izdelek še bolj dodelan in privlačen.

Največ časa sem posvetila izdelavi grafičnega dela videoposnetka, saj je bilo iskanje enake deklice z različnimi izrazi in gibi precej zahtevno. Dolgo časa sem iskala ustrezne grafike, da bi bil videoposnetek vizualno usklajen.

Menim, da sem nalogo dobro izvedla. Pokazala sem veliko kreativnosti in v nalogo vključila del sebe, kar se odraža v zaključku videoposnetka z lastno koreografiji. Mislim, da sem dosegla zastavljene cilje in kriterije ocenjevanja.

Pridobljeno znanje mi bo zelo koristilo pri poučevanju v šoli. Zavedam se, da je tak projekt časovno zahteven in zahteva temeljite priprave, vendar pa končni izdelek lahko zelo obogati učni proces in je za učence izjemno koristen.

Najljubše mi je bilo urejanje zvoka in glasbe v programu Audacity, saj sem z njim že zelo vešča, ker ga kar nekaj let uporabljam v svojem poklicu plesne trenerke. Najmanj všeč mi je bilo navajanje virov in urejanje v Canvi, saj je program deloval zelo počasi in mi oteževal delo.

Ta projekt mi je bil zelo všeč, saj sem se naučila zelo uporabno stvar za v razred. Menim, da je bil projekt odlično zasnovan in izveden, kar mi je omogočilo pridobitev novih znanj in veščin, ki jih bom z veseljem uporabila v svojem prihodnjem delu.

UPORABLJENE POVEZAVE V PROJEKTNI NALOGI:

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost