Življenje in delo kmetiji – fotografski material

PREDMET: Spoznavanje okolja

UČNI SKLOP: Prostor

RAZRED: 3. razred

UČNI CILJI: Učenci spoznajo in razlikujejo življenje in delo na kmetiji v določenem letnem času ter prepoznajo domače živali.

animal farm” by story astoria is licensed under CC BY-NC-SA 2.0 .

Slika je pridobljena s Pixabay licenco.

Med živali na kmetiji najdemo krave, koze, kokoši, piščance, peteline, ovce, konje, osle, zajce in prašiče.

Kmetje obdelujejo različne obdelovalne površine od vrtov, polj, travnikov, vse do sadovnjakov in vinogradov.

Na kmetiji poleg stanovanjske hiše najdemo tudi različna gospodarska poslopja, na primer hlev, kokošnjak, skedenj itd.

Pomen digitalne tehnologije za bodočega učitelja: Digitalna tehnologija ima velik vpliv na izobraževanje in posledično na učence in učitelje. Za bodočega učitelja je poznavanje digitalne tehnologije ključnega pomeni, daj omogoča bolj interaktivno in učencu prilagojeno poučevanje. S pomočjo digitalnih orodij lahko učitelj ustvari drugačne učne vsebine, ki bodo učence privlačile in nanje delovale z večjim učinkom. Poleg tega digitalna tehnologija omogoča individualizirano učenje, spremljanje napredka učencev in lažje sodelovanje med učiteljem in učencem, kakor tudi med učenci samimi.

Refleksija: Slike nam lahko pomagajo bolje razložiti kompleksnejše teme in jih narediti bolj privlačne za učence. S slikovnim gradivom lahko ustvarimo bolj interaktivno in zanimivo učno okolje za učence. Iz navedenih razlogov mi je bila naloga poučna in predvsem koristna za moje nadaljnjo delo. Naučila sem se predvsem kako in kje urejati sliko, ter s kakšnimi orodji, da bo končni rezultat najboljši. Pri sami izvedbi nisem imela prevelikih težav, saj sem sledila zastavljenim navodilo. Če bi za samo izvedbo imela več časa, bi se bolj posvetila izvirnosti slika, vendar zaradi omejitve mojega časa in razpoložljivosti živali, nekaterih nisem ujela iz najboljšega zornega kota. Prav zaradi tega mi je ravno slikanje živali vzelo največ časa. Pri projektu mi je bilo najljubše dejstvo, da smo bili lahko kreativni in izvirni, prav tako pa samo urejanje slik, kjer sem se naučila veliko novega.

Življenje in delo na kmetiji – fotografski material by Jagodka is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost