Življenje na kmetiji

UČNI CILJI: Učenci spoznajo živali in delo na kmetiji.

RAZRED: 3. razred

PREDMET: Spoznavanje okolja

UČNI SKLOP: prostor

VSEBINA: naselje (mesto, vas)

Živali na kmetiji by Meli is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA

Tretja projektna naloga je zame prinesla novi izziv, saj sem imela veliko težav pri razumevanju urejanja videoposnetka. S tem sem pridobila veliko novih izkušenj in še bolj podrobno spoznala orodje Canva, ki sem ga uporabila za montažo videa in oblikovanje naslovne strani ter prehodov med posameznimi deli videoposnetka. Vse to novo pridobljeno znanje mi bo bilo v veliko pomoč pri različnih novih projektih.

Izziv je tudi predstavljalo snemanje videoposnetkov, saj sem morala vprašati lastnika kmetije, če je dovoljeno. Imela sem veliko srečo, da je dovolil, da posnamem njegove objekte in nekatere živali.

Če bi imela več časa bi pri svojem videoposnetku popravila kar nekaj stvari. Videoposnetek bi bil lahko daljši in v videu bi bilo lahko prikazanih še več živali. Za lažjo predstavo, kaj se dogaja na posameznem delu videoposnetka, sem dodala še manjše podnaslove, za boljšo preglednost.

Največ časa sem posvetila objavljanju videa v Razredni IKT, saj sem imela precej težav z povezavami do videa. Najmanj časa sem posvetila sami montaži videa, saj sem razumela navodila in se dobro naučila uporabljati orodje Canva.

Znanje, ki sem ga pridobila pri delu tretje projektne nalogi mi bo prišlo v pomoč pri ustvarjanju izobraževalnih vsebin, predvsem pa pri mojem poklicu. Videoposnetki, ki jih bomo pripravljali za učence, morajo biti poučni, predvsem pa narejeni tako, da jih bodo učenci lahko razumeli.

Projekt je bil zame zelo zanimiv in poučen, saj smo imeli možnost, da pokažemo svojo kreativno plat. Navajanje licenc in virov je sicer vzelo kar veliko mojega časa, a še vseeno je bilo delo zanimivo. V definiciji projekta tako ne bi spreminjala ničesar.

UPORABLJENE POVEZAVE IN VIRI

Montaža in urejanje prehodov ustvarjeno v programu Canva

Obdelava zvoka na posnetkih v programu Audacity

Licenca določena s programom Beta Licence Chooser

Video je objavljen v Arnes Splet

Video je objavljen v Arnes Video

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost