Varnost na spletu

Varnost na spletu by Kraljica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

OPIS POSTOPKA

  1. KORAK

V programu Inkscape sem najprej na belo podlago narisala osnovno obliko računalnika, pri čemer sem si pomagala z orodjem za oblikovanje likov

Slika1 by Kraljica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

2. KORAK

Na spodnji del, ki je namenjen tipkovnici, sem pričela dodajati like v podobi tipk, kjer sem si zopet pomagala z orodjem za oblikovanje likov.

Slika2 by Kraljica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

3. KORAK

Gumbe, ki so na tipkovnici enakih oblik, sem naredila s podvajanjem prve narejene tipke in tako dobila končni izgled tipkovnice.

Slika3 by Kraljica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

4. KORAK

Ključavnico na zaslonu sem naredila s kvadratom, katerega sem preoblikovala tako, da robovi niso bili več ostri. Za vrh ključavnice sem uporabila krog, kateremu sem v notranjost dodala še en manjši krog enake barve kot zaslon računalnika. Krog enake barve sem uporabila še za odprtino za ključ v ključavnici.

Slika4 by Kraljica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

5. KORAK

Da bi varnost na spletu še poudarila, sem ob straneh računalnika dodala klicaje, ki sem jih naredila podobno kot ključavnico. Kvadrat sem preoblikovala v lik z manj ostrimi robovi, na koncu sem dodala še krog. Za končni izgled računalnika sem le-tega še obrobila okoli tipkovnice.

Slika5 by Kraljica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Pri tem projektu sem se naučila ustvarjati grafiko v programu Inkscape, ki je pred tem nisem nikoli uporabljala. Prav tako sem se naučila delovati z različnimi orodji, ki so v programu na voljo.

Če bi imela več časa, bi morda izdelek naredila bolj kompleksen in podroben, morda z več detajli, da bi bil bolj zanimiv in bi pritegnil več ljudi.

Največ časa sem namenila dodatku na zaslonu in ob računalniku, saj sem s tem želela poudariti, kako pomembna je varnost na spletu.

Menim, da sem svoje delo dobro opravila, saj ima grafika jasno sporočilo, prav tako sem upoštevala zadana navodila za izdelavo. Delo mi ni povzročalo pretiranih težav, zato ne morem reči, kateri del mi je bil najbolj zahteven.

Ta način izdelave grafike je zelo zanimiv, zato ga bom še kdaj uporabila. Na fakulteti verjetno ne tako pogosto, kot tekom poklicne poti, saj je to lahko odlična popestritev pouka pri otrocih.

Projekt mi je bil zanimiv, najljubše mi je bilo ustvarjanje z raznimi orodji, saj je na voljo velika izbira. Ne morem pa reči, da mi je pri nalogi bilo kaj manj všeč, ker se mi je ta projektna naloga zdela zares zanimiva.

Pri svojem delu ne bi spreminjala ničesar, saj menim, da moja naloga zajema to, kar je potrebno in ima jasno sporočilo.

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost