Pot v šolo s kolesom

Vsebina videa

Del učnega načrta v 5. razredu je tudi opravljanje kolesarskega izpita. Videoposnetekje namenjen vsem učencem, ki so že opravili kolesarski izpit in se želijo s kolesom odpraviti tudi na pot v šolo. Vsebuje napotke za upoštevanje osnovnih prometnih znakov in pravil v okolici šole in na poti do nje. Z videoposnetkom sem želela spodbuditi varnejšo uporabo kolesa in s tem tudi varnejšo pot v šolo.

Video

https://video.arnes.si/watch/41f30s5qchvf

Pot v šolo s kolesom by Anka is licensed under CC BY-SA 4.0

Samorefleksija in vrednotenje

Ustvarjanja in urejanja tega videoposnetka sem se veselila, ker me snemanje in foto-objektiv zanimata, ampak sem potem ugotovila, da zna biti naloga zahtevnejša, kot se je zdelo.

Največ sem se ukvarjala z daljšanjem videoposnetkov, saj so bili zvočni posnetki po večini daljši od pripravljenega video materiala. Če bi imela več časa, bi ga zato definitivno namenila planiranju usklajevanja zvočnega posnetka in videoposnetka.

Najbolje mi je bilo sodelovati in komunicirati z mlajšo sestrico ob snemanju, ker je hitro razumela moje napotke, poleg tega pa sva se ob tem tudi zabavali.

Zdi se mi, da bi lahko v videoposnetku izbrala razločnejša ozadja ali pisavo na delih, kjer nisem imela pripravljenega dovolj dolgega video odseka, ampak hkrati sta mi izbrana pisava in ozadje tudi dobro izgledala skupaj in mi nekako pasala v videografiko tega posnetka.

Za uporabo v razredu bi ta videoposnetek predelala ali ponovno pripredila in pri tem upoštevala stvari, ki sem jih zdaj navedla kot pomanjkljive.

Viri in uporabljene aplikacije

  • Za urejanje videoposnetka je bila uporabljena Canva;
  • za glasbo v ozadju sta bila uporabljena Mp3 juice converter in snemalnik zvoka na napravi Samsung Galaxy A20;
  • za fotografije uporabljene v videoposnetku je bil uporabljen Pixabay;
  • za snemanje videoposnetka je bila uporabljena kamera na napravi Samsung Galaxy A20 in
  • za ustvarjanje licence je bil uporabljen Beta Chooser.
(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost