Slovenski tradicionalni zajtrk – videoposnetek

PREDMET: spoznavanje okolja

RAZRED: 2. razred

Slovenski tradicionalni zajtrk by delfin is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE:

Pri tej nalogi sem se naučila ogromno novega. Prvič sem videoposnetek urejala v Canvi, zato sem nekoliko več časa potrebovala pri iskanju najrazličnejših funkcij. Prav tako sem se spoznala s programom Audacity, kjer sem izboljšala kvaliteto svojih zvočnih posnetkov. Izobraževalni posnetek mi je defintivno predstavljal velik izziv. Posnetke sem na telefonu že velikokrat urejala, vendar še nikoli v zatonamenjenem programu. Naučila sem se, kako lahko različne videe med seboj povezujem in hkrati usklajujem z glasbo.

Če bi imela več časa, bi najvrjetneje spremenila koncept svojega dela. Videoposnetek bi naredila bolj zabaven, kar je za učence po mojem mnenju zanimivejše. Če ne bi bila časovno omejena, bi odšla na kmetijo in tam pobližje pogledala ter posnela npr. molzenje krav, nabiranje medu, ki so ga proizvedle čebele, obiranje jabolk z dreves…  Tako bi lahko učencem še bolj približala ne le zgolj slovenski tradicionalni zajtrk, pač pa tudi naravo.

Največ časa sem posvetila urejanju videoposnetkov v Canvi. Hotela sem, da ti niso odrezani, pač pa da so med njimi lepo vidni prehodi ter da se povezujejo.

V svojem delu sem vključila raznovrstne posnetke, od lastnih do posnetkov v Canvi. Potrudila sem se, da je videoposnetek čim nazornejši ter da je moja razlaga dovolj počasna oz. hitra, da učenec lahko sledi. Uporabila sem nazorne fotografije, ki dobro prikazujejo bistvo mojega videoposnetka. Menim, da sem projektno nalogo opravila po zastavljenih kriterijih ter da je moja naloga dobro zasnovana.

Kot učiteljica bom lahko to znanje uporabila za izdelovanje najrazličnejših posnetkov snovi in posnetkov iz šole v naravi. Tako bom lahko učencem nekatere snovi bolje predstavila. Bolje bodo tudi poslušali, saj je znano, da radi gledajo videoposnetke.

Moram reči, da je bil moj najljubši del projektne naloge snemanje videoposnetka. Ker sem potrebovala dodatno roko, sem za pomoč prosila mamo, s katero sva se ob snemanju veliko nasmejali. Všeč mi je bilo uresničevanje zamisli, ki so bile prej le del moje domišljije. Najmanj všeč mi je bilo urejanje zvočnih posnetkov.

UPORABLJENE POVEZAVE V PROJEKTNI NALOGI:

(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost