Živali na kmetiji

PREDMET: Spoznavanje okolja

RAZRED: 3. razred

UČNI SKLOP: Prostor

UČNI CILJI: Spoznajo življenje in delo na kmetiji po letnih časih

POMEN DIGITALNE TEHNOLOGIJE: Svet je vedno bolj digitaliziran, zato sem mnenja, da bi tudi šola morala biti v koraku s časom in tako vključevala digitalno tehnologijo v pouk. Takšne metode učenja se mi zdijo predvsem raznolike, koristne in otrokom zanimive. Ker pa se bodo otroci prej ali slej znašli na internetu, se mi zdi prav, da se jih že v nižjih razredih poduči in začne ozaveščati o internetni varnosti.

Da bi spoznali življenje na kmetiji pa morajo otroci spoznati tudi tamkajšnje živali kot so krave, konji, pujsi, ovce, koze ter druge domače živali.

teliček © 2024 by omara is licensed under CC BY-NC-SA 4.0 

krava © 2024 by omara is licensed under CC BY-NC-SA 4.0 

Konj, Poni © 2024 by omara is licensed under CC BY-NC-SA 4.0 

Koza, Ovce © 2024 by omara is licensed under CC BY-NC-SA 4.0 

Pujs © 2024 by omara is licensed under CC BY-NC-SA 4.0 

Gos © 2024 by omara is licensed under CC BY-NC-SA 4.0 

Pes, Mačka © 2024 by omara is licensed under CC BY-NC-SA 4.0 

Zajčka © 2024 by omara is licensed under CC BY-NC-SA 4.0 

SAMOREFLEKSIJA:

Tekom izdelave te projektne naloge sem se naučila, kako narediti objavo na spletu, urejati fotografije v programu Photoscape X in kako pridobiti ter uporabiti licenco v programu Beta Chooser. Največ težav mi je predstavljalo slikanje samih živali. V hlevih ni bilo dobro osvetljeno, živali so se premikale, zato sem porabila precej časa, da sem jih ujela na fotografijo. Če bi imela več časa bi obiskala tudi pašnike, kjer bi imela boljšo svetlobo in posledično boljše slike. Najljubše mi je bilo kljub svoji zahtevnosti prav slikanje živali, saj sem lahko svoj čas preživela v njihovi družbi. Najmanj pa sem uživala pri sami objavi te naloge, saj mi je vzela največ časa. Svoje delo še vseeno smatram kot uspešno, saj sem se držala danih navodil in kriterija. Znanje, ki sem ga pridobila imam namen uporabljati tekom študija, prav tako pa tudi kasneje na moji poklicni poti.

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost