IZOBRAŽEVALNI VIDEOPOSNETEK – POSTOPEK OBLAČENJA HOKEJISTA

1., 2., 3. razred: športna vzgoja

Tematski sklop: zimske dejavnosti (športni dan – drsanje)

Cilj izobraževalnega videoposnetka je, da bi otrokom še od bližje predstavila hokej, saj imajo športni dan na temo drsanje. Iz tega vidika bi jim popestrila športni dan s predstavitvijo celotne opreme hokejista in mogoče katerega navdušila nad treniranjem tega športa. Otroci bi se naučili, da je potrebna zaščita ko smo na ledu in s tem tudi, da moramo biti pazljivi na drsališču. Naučili bi se pravilno zaporedje oblačenja opreme. Ta si sledi: suspenzor, ščitniki za kolena, hlače, drsalke, ščitnik za ramena, ščitniki za komolce, hokejska čelada in rokavice. Nato bi zaporedje ponovili skupaj in si s tem še bolje zapomnili vrstni red. Potem sledi vprašanje, kateri del opreme mi manjka. S tem bi otroke spodbudila k razmišljanju, saj bi imeli o tem že nekaj predznanja iz prejšnjih let (tukaj je mišljen 3. razred).

Na spodnji povezavi si lahko ogledate izobraževalni videoposnetek:

Postopek oblačenja hokejista by Gaja is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

POVEZAVE, UPORABLJENE V SPLETNI NALOGI:

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Izdelovanje izobraževalnega videoposnetka je bilo zame nekaj čisto novega. S programom Canva sem se že srečala v prejšnji projektni nalogi, tako da mi je bil program že poznan. Kljub temu, pa je ustvarjanje videoposnetka v tem programu malce drugačno in po mojem mnenju zahteva več časa.

Če bi imela več časa, bi vključila celotno opremo hokejista. S tem mislim, da bi zajela tudi hokejista, ko se odpravlja na led in drsa po ledu. Tega nisem uspela tudi zaradi tega, ker sem bila omejena na čas v hokejski dvorani. Vseeno sem prvotni plan malo spremenila in menim, da je bilo uspešno. Dodala bi tudi slike posameznega dela opreme.

Največ časa sem namenila organizaciji in načrtu videoposnetka. Kot že omenjeno je bil prvotni načrt malo drugačen. V izziv mi je bilo govoriti tekoče, v knjižnem jeziku ter na splošno povedati le bistvo.

Menim, da bi posnetek lahko še bolj dodelala s slikami in posnetkom zvoka. Mislim pa, da sem videoposnetek pravilno izvozila in ga objavila v Arnes Videu. Prav tako sem se držala korakov in smernic podanih na kliničnih vajah in vajah pri informatiki.

Pridobljeno znanje mi bo prišlo zelo prav na moji poklicni poti, saj bom s pomočjo izobraževalnega videoposnetka na bolj zanimiv in pester način predala znanje. Menim, da si otroci tako tudi lažje določeno snov zapomnijo. Posnetkov seveda ne sme biti preveč, saj bi izgubili pomen.

Najbolj mi je bilo všeč snemanje videoposnetka, saj zelo uživam ob predajanju novih informacij na mlajše. Imela sem manjše težave s postavitvijo kadra, saj živim ob reki, ki je zelo glasna. Poleg tega ni smelo biti na posnetku motečih dejavnikov, katerih imamo okoli hiše veliko. Snemala sem bolj proti večeru in se trudila govoriti čim bolj razločno in naglas.

V definiciji projekta bi spremenila oziroma dodala, kot že omenjeno, slike in zvočne posnetke. Drugače pa menim, da sem zajela cilje te projektne naloge.

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost