Sajenje fižola – videoposnetek

Poučni videoposnetki imajo pomembno vlogo pri izobraževanju, saj lahko povečajo angažiranost. Otorci so aktivno vključeni v proces učenja, kar povečuje njihovo pozornost in sodelovanje. Videoposnetki prav tako omogočajo simulacijo praktične vaje, ki učencem poamaga pri razumevanju in uporabi teorije v praksi. Kombinacija vizualnih in slušnih elementov pa spodbuja uporabo različnih čutov, kar izboljšuje pomnenje in razumevanje snovi.

V videoposnetku so prikazani pripomočki za sajenje fižola, postopek sajenja ter slike kasnejše faze rasti fižola.

Izobraževalni videoposentek je namenjen otrokom, da se naučijo, kako posaditi semena fižola in spremljat njegovo rast. Namen je spoduditi njihovo zanimanje za vrtnarjenje ter jim pokazati, kako deluje narava. Cilji videoposnetka je spodbujanje praktičnega učenja pri otrokih.

Sajenje fižola by Krištof is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Med govorjenjem se v videu predvaja nežna instrumentalna glasba, ki ustvarja prijetno vzdušje. Uporabljeno zvočno podlago sem pridobila preko spletne strani Openverse, medtem ko sem celotno zvočno spremljavo ustvarila in uredila v programu Audacity. Videoposnetek sem uredila v programu Canva, ki je zaradi svoje enostavnosti uporabe in številnih funkcij izjemno priročen. Vse ustrezne licence za svoje delo sem pridovbila s pomočjo portala Beta Chooser.

Zvočna podlaga by holizna is marked with CC0 1.0

Samoreflekisja

V tem projekti sem se nauičila, kako uporabljati Canvo za urejanje videoposnetkov ter kako s programom Audacity ustvariti in urejati zvočne datoteke. Pridobila sem tudi veščine usklajevanja vizualnih in zvočnih elementov za izobraževalne namene. Če bi imela več časa, bi izboljšala kakovost videoposnetka z dodajanjem bolj naprednih vizualnih učinkov in prehodov ter z bolj dodelanim zvočnim posnetkom. Največ časa sem posvetila usklajevanju vizualnih in zvočnih elementov ter samemu zajemu videoposnetka. Zame je bilo pomembno, da sta se vizualni in zvočni del harmonično povezovala in utstvarjala jasno ter privlačno izobraževalno izkušnjo. Ta proces je zahteval veliko preizkušanja in prilagajanja. Svoje delo ocenjujem kot dobor, saj sem upoštevala vse kriterije ocenjevanja, vključno z jasnostjo predstavitve in tihnečno izvedbo. Pridobljeno znanje bom lahko uporabila pri pripravi predstavitev in projektov tekom študija, kot tudi pri ustvarjanju izobraževalnih vsebin na svoji poklicni poti. Veščine urejanja videoposnetkov in zvoka so zelo uporabne v današnjem vzgojno-izobraževalnem delu. Pri projekti mi je bilo najljubše urejanje celotnega izdelka, saj sem lahko izrazila svojo kreativnost. Najmanj mi je bilo všeč urejanje zvoka v Audacityju, ker je bilo to delo bolj tehnično in časovno zahtevno. V definiciji projekta bi dodala večjo fleksibilnost pri izbiri orodij za urejanje videoposnetkov in zvoka, saj bi tako lahko uporabili tiste programe, ki jih najbolje obvladamo. Prav tako bi dodala bolj natančna navodila. Ta projekt mi je omogočil pridobitev novih veščin in znanj, ki jih bom zagotovo lahko uporabila v prihodnosti.

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost