INFOGRAFIKA

V svojih projektih povdarjam, kako pomembno je, da smo v koraku s časom in se nenehno izobražujemo o (ne)varnosti na spletu. V tem projektu pa bi rada predstavila, kako pomembno je, da je tudi samo oglaševanje varnosti na spletu atraktivno in ne dolgočasno. Menim, da če bi oglaševanje varnosti na spletu bilo bolj aktualno in približano otrokom (vizualno) bi si stvari bolje zapomnili in bili vsakodnevno bolj pozorni. Zanimiva se mi zdi ideja opozarjanja preko danes zelo popularne aplikacije TikTok. V mojem vsakdanu, pa bi si želela videti še več plakatov podobnih moji infografiki, saj se mi zdi to odlična izhodiščna točka za začetek pogovora o tej temi.

INFOGRAFIKA by Vanča is marked with CC0 1.0

video poteka dela by vanča is marked with CC0 1.0

POTEK DELA

Pri tem projektu, sem se odločila, da potek dela posnemem s pomočjo aplikacije Screen Record Pro, ki me je pozitivno presenetila, ker je zelo enostavna za uporabo.

REFLEKSIJA

S tem projektom sem se prvič seznanila s programom Canva, ki ga od takrat redno uporabljam, naučila sem se tudi kako enostavno je pripraviti atraktivni plakat ali katerokoli drugo podlogo, ki se jo lahko uporablja vsak dan pri pouku. Če bi imela več časa, bi se bolj posvetila vizualnosti in barvni usklajenosti. Največ časa sem posvetila pretvarjanju datoteke iz Mp4 v pdf. datoteko , prav tako, sem pozabila ”screenshotati” sam postopek dela, zato sem naknadno posnela video posnetek poteka dela. Menim, da je moje delo povprečno in da je še veliko prostora za napredeky a sem vseeno zelo ponosna nase. Najljupše pri projektu mi je bila seznanitev z samim programom. V definiciji projekta bi si želela, da bi bolj vključila vsebino na mojemu prispevku z samo infografiko.

viri in literatura uporabljeni pri izdelavi infograma:

izvajalci projekta Center za varnejši internet (2022). praktični nasveti, Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani, Safe.si. https://safe.si/nasveti/moja-identiteta-in-zasebnost/zascita-zasebnosti-nasveti

AVTOR: Vanča

MENTOR: mag. Alenka Žerovnik

NOSILEC PREDMETA: dr. Irena Nančovska Šerbec

ŠTUDIJSKA SMER: Oddelek za razredni pouk

PREDMET: Informacijska in komunikacijska tehnologija

LETNIK ŠTUDIJA: 2021/22

DATUM: 7. 6. 2022

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost