IKT in jaz; danes, nekoč in kasneje

Sem Urša Kerč, stara sem 19 let in trenutno preko IKT pišem o IKT.  Rada potujem in trenutno je moja sanjska destinacija Afrika. Tehnologija je za našo generacijo stalnica. Življenja brez računalnika, televizije in pametnega telefona si ne morem več predstavljati. Ko sem bila majhna pravzaprav nikoli nisem imela veliko stika z tehnologijo, odraščala sem namreč na vasi kjer je bil računalnik bolj izjema kot pravilo. Danes se je seveda to drastično spremenilo.

Živimo zelo hiter tempo zato je hiter način komunikacije ključen. IKT mi je zato zelo blizu, v trenutnu lahko dosežemo človeka, ki trenutno biva na drugem koncu sveta. Lahko se povezujemo na načine, ki si jh brez današnje tehnologije ne bi mogli niti predstavljati. Moja babica se velikokrat čudi, ko opazuje kako se preko videoklica pogovarjam z prijateljico.

Telefon uporabljam na vse možne načine, ker je enako zmogljiv kot računalnik. Preko telefona poslušam glasbo, berem novice, se dopisujem z prijatelji itd. Seveda je pisanje seminarskih nalog veliko bolj udobno in hitrejše na tipovnici računalnika. Računalnik torej uporabljam večinoma v šolske namene, uporabljam PowerPoint, Word, Google Drive, Gmail, DropBox . Televizijo gledam bolj poredko, saj za gledanje filmov in serij uporabljam računalniško aplikacijo Netflix.

V svojem bodočem poklicu bom IKT uporabljala za pripravljanje predstavitev na PowerPoint-u ali preko Prezi-ja.  Koristil mi bo tudi za hitrejšo komunikacijo s starši učencev. Otroke bi rada čim bolj seznanila z IKT, saj se mi zdi, da je vsaka generacija bolj tesno povezana z tehnologijo. Seznanila bi jih rada z vsemi prednostmi, ki jih prinaša, z njimi pa se bom pogovarjala tudi o nevarnostih in varni rabi tehnologije.

 

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost