Interaktivna multimedijska predstavitev (4. projektna naloga)

Interaktivno projektno nalogo sem naredila s pomočjo programa Powerpoint, animacijo sem sestavila z Gif Maker-jem, interaktivne vsebine pa sem vstavila preko strani Razredni Ikt.

Projektna naloga je narejena na temo Varnost na spletu. Namen naloge je, da smo opomnjeni na to, da kljub temu da je internet zabavno mesto, ga moramo uporabljati varno, da se ne znajdemo v težavah. V nalogi sem poudarila nekaj najpomembnejših informacij s katerimi lahko splet uporabljamo bolj varno. Vsi smo stalno obdani z internetom, uporabljamo ga vsak dan in velikokrat pozabimo, da je lahko splet velikokrat tudi nevaren.

Predstavitev sem naredila v programu Powerpoint kamor sem dodala tako lastne kot tuje fotografije na temo varnosti na spletu, ustvarila sem gif animacijo na temo močnih gesel in posnela kratek posnetek zaslona na temo antivirusnih programov. Nato sem v ozadje predstavitve dodala še glasbeno podlago, da je predstavitev malo popestrila. Predstavitev sem nato izvozila v obliki videoposnetka ter ga naložila v Arnes Video in iz tam v spletno mesto Razredniikt, kjer sem mu dodala interaktivne vsebine.

Interaktivna multimedijska predstavitev by sj is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Glasbena podlaga by Wataboi is marked with CC0 1.0

Refleksija in samovrednotenje

V tem projektu sem se naučila, da se da powerpoint predstavitev izvoziti v obliki videoposnetka. Še bolje sem se spoznala z izdelavo interaktivnega posnetka. Ponovila sem kako se izdela gif animacijo in obnovila svoje znanje o temi varnosti na spletu.

Če bi imela več časa bi morda dodala le še kakšno drsnico in dodala več interaktivnih vsebin.

Največ časa sem posvetila izdelavi powerpoint predstavitve ter vdelavi interaktivnih vsebin v posnetek.

Glede na kriterij ocenjevanja se mi zdi, da sem nalogo dobro opravila. Vsebina se mi zdi primerno opisana, oblika predstavitve upošteva smernice, informacije in interaktivne komponente sem predstavila na različne načine. Objava se mi zdi primerno urejena, dodani pa so bili tudi viri ter primerne licence.

Tekom študija in nato na poklicni poti bom pridobljeno znanje uporabila za poučevanje in ponavljanje snovi. Preko interaktivnih videoposnetkov bi dobili tudi povratne informacije o svojem znanju.

Pri projektu mi je bila najbolj všeč izdelava videoposnetka ter vdelava interaktivnih komponent vanj. Najmanj všeč pa mi je bilo, da sem morala vstaviti tri različne multimedijske elemente.

V definiciji projekta ne bi ničesar speminjala, saj se mi zdijo navodila smiselno zastavljena glede na naše kompetence.

Avtorica: sj

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Letnik in študijska smer: 1. letnik, razredni pouk

Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju; Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Datum: 26. 6. 2021

Interaktivna multimedijska predstavitev by sj is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost