INTERKATIVNI VIDEOPOSNETEK – VARNOST NA SPLETU

Izdelala sem interaktivni video na temo Varnost na spletu in sicer sem se bolj nanašala na varnost na socialnih omrežjih. V videu sem predstavila 10 nasvetov, ki lahko otrokom pomagajo bolj varno uporabljati socialna omrežja. Namen videa je, da bi otroci spoznali kako lahko na varen način uporabljajo socialna omrežja in se tudi zavedali kakšne nevarnosti jih lahko čakajo. S pomočjo tega interaktivnega videoposnetka bi si lahko ustvarili varen profil na svojih socialnih omrežjih.

Na spletu sem sprva poiskala gradivo, ki mi je prišlo prav pri oblikovanju besedila za interaktivni videoposnetek. Gradivo sem našla na spletni strani safe.si. V Canvi sem ustvarila videoposnetek, ki sem ga nato izvozila v mp4 obliki. Sama sem tudi zajela fotografijo, ki sem jo dodala na koncu videa. V programu Photoscapu sem fotografiji uredila tudi dimenzijo ter kvaliteto. Z aplikacijo Vocaroo sem posnela svojo zvočno podlago ter jo uredila v programu Audacity. Tu sem zvok normalizirala in odstranila šume. Na koncu sem s programom Shotcut vse elemente združila v en video. Videoposnetek sem objavila v Arnes Video. Nato sem ga v razredniikt spremenila v interaktivni video. Na koncu sem dodala še licenco z Beta Chooser.

Varnost na spletu by P77 is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

SAMOREFLEKSIJA

Izdelava interaktivnega videoposnetka mi je bila zelo všeč. Pri projektu nisem imela večjih težav, saj sem veliko aplikacij, ki sem jih uporabila pri projektni nalogi, uporabljala že prej pri domačih nalogah za IKT in vajah. V Canvi sem prvič izdelala videoposnetek, vendar mi njegova izdelava ni povzročala težav. Izbrala sem si želeno ozadje in dodala grafike ter besedilo po lastni izberi. Nekoliko več časa sem porabila za sestavo besedila za zvočno podlago. Urejanje zvoka in slike mi ni predstavljalo nobenih težav, saj sem Audacity in Photoscape že uporabljala. Nekaj novega pa je bilo zame izdelati interaktivni videoposnetek, torej dodajanje nalog v video, saj sem to počela prvič. Tudi to mi je vzelo kar nekaj časa, saj sem želela preizkusiti različne oblike in pregledati vse nastavitve nalog. Celoten interaktivni video sem izdelovala kar nekaj časa, zato menim, da sem ga naredila kvalitetno in skladno s kriteriji. Ves čas sem sproti sledila navodilom za izdelovanje ter vrednotenje, saj sem želela zadnjo projektno nalogo narediti res dobro. Znanje o izdelovanju interaktivnega videoposnetka mi bo prišlo zelo prav na moji poklicni poti, saj je zelo priročen. Zdi se mi, da bo učencem snov skozi posnetek bolj zanimiva in sprotno preverjanje njihovega znanja bo ohranjalo njihovo pozornost. Interaktivne videoposnetke bodo lahko reševali tudi doma kot domačo nalogo za ponovitev snovi. Celotna projektna naloga se mi je sprva zdela precej obsežna, saj sem morala izdelati video, sliko, zvočno podlago in nato še dodati naloge, vendar sem pri izdelava uživala in zdi se mi, da sem nalogo naredila tako, kot sem si zamislila. Zadnja projektna naloga je bila najdaljša, vendar mi je bila tudi najbolj všeč. Pri definiciji projekta ne bi spremenila ničesar.

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost