SLIKOVNO GRADIVO Z UPORABO RASTRSKE IN VEKTORSKE GRAFIKE

Izbrala sem si temo varnost na spletu in pri tem delu projekte naloge uporabila programa Inkscape in Photoscape.

RASTRSKA GRAFIKA

PRED OBDELAVO

Vnos podatkov by Katarina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

PO OBDELAVI

Opozorila o vnosu podatkov by Katarina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

PRED OBDELAVO

Sporočilo o ugodnostih by Katarina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

PO OBDELAVI

Opozorila ob sporočilu by Katarina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

VEKTORSKA GRAFIKA

Varno na spletu by Katarina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Refleksija

Pri tem projektu sem vadila oblikovanje s programoma Inkscape in Photoscape. Delo z Inkscapom mi je povzročalo nemalo težav, saj tega programa še nikoli nisem uporabljala (razen na kliničnih vajah). S programom se preprosto ne znajdem še dobro. Poleg tega mi vektorski način ni tako blizu kot rastrska grafika. Če bi imela več časa, bi se bolj poglobila v vektorsko grafiko. Mislim, da mi je obdelava fotografij v programu Photoscape kar dobro uspela, saj sem poudarila tisto, kar je najbolj pomembno, dodala napise in z urejanjem dosegla namen: opozoriti na varnost na internetu.

Pridobljeno znanje bi lahko na svoji poklicni poti uporabila pri pripravljanju gradiv za učence, lahko bi s pomočjo uporabljenih programov izdelala fotografije bontona v razredu, kaj se sme in kaj ne. To bi potem viselo na različnih mestih po učilnicah, da bi se učenci čim večkrat spomnili, kako se v razredu obnaša. Lahko bi jih celo izdelali sami.

Pri projektu mi je všeč, da delamo z različnimi programi, raje pa bi videla, da bi si temo, na katero želimo delati, izbrali sami oz. bi jih bilo več na izbiro, saj se tako izdelki začnejo zelo ponavljati in je težko najti neko novo, inovativno idejo.

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost