Šumeči valovi morja

Je kaj lepšega kot poslušanje morskih valov sredi poletja? V spodnji objavi je slika ene izmed hrvaških plaž, še nekatere druge slike čudovitih plaž pa lahko najdete na tej povezavi.

Modrina valov by Klara is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Nekaj o meni

Potovanja so učinkovit in zabaven način, na katerega si lahko razširjamo obzorja. Poleg pohajkovanja po številnih evropskih mestih grem poleti zelo rada na morje. Pa naj bo to hrvaški otok Pag, ki ga vsako leto obiščemo z družino, ali enodnevni izleti na slovensko obalo. V vsakem primeru uživam v času, ki ga preživim na plaži. Najraje poležavam v senci šotora ali dreves ter berem knjige. Ko sem na počitnicah z družino, kdaj pa kdaj odigramo tudi kakšno igro s kartami. Ko pa vročina postane neznosna in nam je že preveč vroče, se gremo ohladit v vodo.

IKT v mojem življenju in bodočem poklicu

Kot že vsi vemo, so informacijsko-komunikacijske tehnologije v današnjem življenju nepogrešljive. Uporabljamo jih vsak dan, pa naj bo to telefon, računalnik ali katera koli druga naprava. Telefon uporabljam že od četrtega razreda, saj sem sama začela hoditi v glasbeno šolo in sem morala staršem sporočiti, da sem srečno prišla. Zdaj pa seveda uporabljam telefon za večino komunikacije s prijatelji, sorodniki in sošolci. Uporaba IKT se je pri meni zelo povečala med karanteno, ko smo pouk spremljali prek Zooma. Pred tem sem računalnik za šolske namene uporabljala predvsem za izdelovanje predstavitev v Powerpointu in Wordovih dokumentov. Ko sem bila mlajša, sem na računalniku tudi igrala različne igrice.

Kot sem že prej omenila, IKT uporabljamo tudi v šolstvu. Ko sem bila v osnovni šoli, smo še uporabljali fizične dnevnike, ki smo jih nosili od učitelja do učitelja. Zdaj pa je to vse na spletu na portalu eAsistent. Na razredni stopnji se sicer predstavitve v Powerpointu ne uporabljajo ravno pogosto, vendar pa jih na predmetni stopnji po večini uporabljajo ves čas. IKT nam lahko omogočijo, da otrokom kakšne bolj abstraktne vsebine prikažemo z različnimi posnetki, animacijami ali slikami. Tako morda snov laže razumejo. Z IKT pa lahko pouk naredimo tudi bolj zanimiv.

Refleksija in samovrednotenje

V tem projektu sem se naučila predvsem to, kako narediš objavo na spletu in katere so njene ključne sestavine. Poleg tega pa seveda tudi, kako narediš licenco za avtorsko sliko in povezavo, ki te pošlje na drugo spletno stran. Svoje objave ne bi spreminjala, saj sem z njo zadovoljna. Največ časa mi je vzelo besedilo, saj na začetku nisem vedela, kaj sploh napisati. Tako je moje besedilo nastajalo v več delih. Paziti pa sem morala seveda tudi na to, da ne bi napisala preveč osebnih podatkov o sebi. Menim, da moja objava ustreza danim merilom ocenjevanja, saj sem dosledno sledila vsem navodilom. Znanje, ki sem ga pridobila s tem projektnim delom, bom lahko med študijem uporabila še pri drugih projektnih delih v tem semestru. Znanje o licenciranju avtorskega slikovnega gradiva bom lahko uporabila že med študijem in tudi pozneje na svoji poklicni poti. Najbolj mi je bilo zanimivo, ko smo sami izdelali licenco za avtorsko sliko, saj si nisem predstavljala, da to lahko narediš v le nekaj preprostih korakih. Z avtorskimi slikami smo objavo naredili tudi bolj osebno. Mislim, da je projekt zasnovan zelo uporabno, saj je pomembno, da se najprej naučimo, kako sploh naredimo objavo, dodamo povezavo na drugo spletno stan ter ustvarimo licenco za avtorsko sliko.

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost