Kolesar Matej

V videoposnetku je predstavljena zgodba kolesarja Mateja, kako zaradi lastne trme ne želi nositi zaščitne čelade pri kolesarjenju. Ne upošteva nasvetov svoje mame in na kolo vedno odhiti brez zaščitne opreme. Vse dokler se mu ne pripeti nezgoda in si poškoduje glavo. Od takrat naprej je zaščitna čelada njegova stalna spremljevalka.

Videoposnetek je namenjen učencem 1. razreda osnovne šole, je živahen, poln animacij in barv, z malo besedila in z velikimi tiskanimi črkami. Z videoposnetkom sem želela poudariti kako pomembno je nositi zaščitno čelado pri kolesarjenju in upoštevati prometne znake. 

Celoten videoposnetek je nastal v Canvi, za zvočno datoteko sem uporabila program Audacity, licenco sem pridobila na Creative commons.

Kolesar Matej by Maja is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V tem projektu sem se naučila kako pomembno je, da si pred začetkom snemanja zamisliš in napišeš scenarij za svoj videoposnetek. Najprej sem sestavila zgodbo o kolesarju Mateju, ki deluje kot neka pravljica, saj se mi zdi, da se le tako približam svoji ciljni publiki, otrokom 1. razreda osnovne šole. Scenarij mi je vzel največ časa. Ko je bila zgodba sestavljena, sem vsak odstavek prebrala in merila čas branja, da sem lahko potem v Canvi prilagajala vsebino, ki je bila namenjena točno določenemu odstavku. Če je scenarij že na začetku dobro zasnovan, potem izdelava videoposnetka poteka bistveno hitreje. S pogramom Audacity mi je uspelo posneti svojo audio zgodbo v prvem poskusu, brez napake, na kar sem zelo ponosna. Svoj videoposnetek ocenjujem zelo dobro, saj sem imela dovolj časa za njegovo izdelavo. V definiciji projekta ne bi ničesar spreminjala, saj so bila navodila podana jasno in razumljivo, v veliko pomoč so mi bili tudi posnetki, na kaj moramo biti pozorni pri izdelavi videoposnetka ter video vodič, kako v Arnes portalu naložimo videoposnetek. Svoje pridobljeno znanje pri izdelavi videoposnetka bom uporabila pri zaključnih videoposnetkih oddelkov ob koncu šolskega leta, šole v naravi, prireditve ali dnevov dejavnosti. 

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost