Vrtičkanje stročnic – interaktivni videoposnetek

Vrtičkanje stročnic by Deteljica is licensed under CC BY-ND 4.0

Namen videa je približati učencem osnovne šole, natančneje učencem 2. razreda proces saditve rastlin, ki ga obravnavajo pri predmeti Spoznavanje okolja. Vsebina videoposnetka je pri pouku obravnavana v tematskem sklopu Živa bitja

CILJI:

  • učenci ugotovijo, kj so pogoji za uspešno rast rastlin
  • znajo opisati postopek sanjenja rastlin
  • vedo, da rastline zrastejo iz semen

SAMOEVALVACIJA:

V projektni nalogi, kjer smo morali izdelati interaktivni videoposnetek, sem se naučila izdelovati videoposnetke v programu Canva ter kakšne funkcije ima Canva za urejanje le-teh. Prav tako sem izvedela in se naučila kako urejati zvočne posnetke v programu Audacity, kar je bilo zame popolnoma novo. Ob nalaganju videa pa sem spoznala tudi Arnes video.

Če bi imela več časa, bi videoposnetek še nekoliko izpopolnila, kar pomeni, da bi lego kamere nastavila še nekoliko bolj premišljeno, a z videoposnetkom sem zadovoljna.

Največ časa je bilo posvečenega urejanju zvočnih videoposnetkov in sestavljanju končnega videoposnetka, saj sem želela, sa so prehodi kar se da čisti in ne moteči.

Glede na podan kriterij, bi svoj videoposnetek ocenila kot dobrega, saj sem upoštevala kriterije, hkrati pa sem prvič izdelala takšen videoposnetek, ki je vaeboval tudi zvok.

Pridobljeno in uporabljeno znanje bom v prihodnje uporabila pri projektnih nalogah, kjer bom morala narediti kakšen videoposnetek in v šoli, kadar bo bilo potrebno učencem predstaviti postopek nesčesa.

Pri projektu sem najbolj uživala ob snemanju videoposnetka, saj sem se hkrati zabavala, medtem ko sem najmanj uživala v snemanju in urejanju zvočnih posnetkov, saj sem želela, da posneti govor teče v normalnem tempu govora, brez večjih napak in zatikanj.

Projektne naloge ne bi spreminjala, saj so bila navodila jasna, hkrati pa je bila naloga razumljiva in izvedljiva.

UPORABLJENE POVEZAVE V SPLETNI OBJAVI:

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost