Spoznavanje pihal-izobraževalni videoposnetek

Ciljna publika: 4.razred

Predmet: GLASBA

Tematski sklop: Instrumentalne skupine

Namen: Spoznati pihala in njihove značilnosti

Cilji: Razumejo, spoznavajo in uporabljajo glasbene pojme pihala, flavta, saksofon, klarinet, oboa in orglice. Ob poslušanju prepoznavajo, razlikujejo in urejajo zvočne barve teh glasbil.

Opis vsebine: V videu spoznamo osnovne pihalne inštrumente in njihove značilnosti. Najprej povemo kaj so pihala in katere so njihove značilnosti, na koncu pa predstavimo še osnovne pihalne inštrumente, in sicer flavto, piccolo, oboo, klarinet, saksofon in orglice ter njihove značilnosti.

Spoznavanje pihal by študentka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem se naučila veliko novega. Sama se z urejanjem videoposnetkov v Canvi še nisem srečala, kar mi je predstavljalo kar precejšen izziv. Za tretjo projektno nalogo sem v primerjavi s prejšnjima potrebovala več časa, a sem za to izkušnjo hvaležna.

Projektna naloga je dobro zasnovana in ne bi spreminjala ničesar. Navodila na kliničnih vajah so bila jasno podana, poleg tega pa nam je za dodatno pomoč služilo še gradivo v spletni učilnici.

Največ časa pri tretji projektni nalogi bi posvetila montiranju videa, saj smo na vajah s časom dokaj omejeni in vse zelo hitro preletimo. Pri dodajanju različnih elementov in učinkov sem si naknadno pomagala z YouTube posnetki.

Sama nimam občutka, kako bi svojo projektno nalogo ocenila. Navodilom sem sledila kar se je dalo, zato upam, da česa nisem spregledala.

Pridobljeno znanje je za učitelja razrednega pouka zelo uporabno. Z njim lahko izboljšamo kakovost pouka in po potrebi pouk izvedemo na daljavo. Poleg tega je pri obravnavi težke snovi učencem smiselno naložiti dodatno razlago na spletno učinico za lažje razumevanje le-te.

Pri tem projektu mi je bilo najljubše to, da sem se naučila veliko novega. To znanje se mi za učitelje zdi izrednega pomena in sem zelo vesela, da sem se tega lahko naučila. Najmanj mi je bilo všeč označevanje licenc.

VIRI:

-Bučko, J. (16.8.2018). Katera glasbila sodijo med pihala? Pridobljeno 10.4.2024 s spletne strani: https://www.oesterreichinstitut.si/glasbila-pihala

-Pihala-flavta, oboa, klarinet in fagot (b. d.). Pridobljeno, 9. 4. 2024 s spletne strani: https://www.zsoms.si/pihala

-Holcar A., Borota B., Breznik i., Jošt J., Kerin M., Kovačič A., Lango J, Novak M. T., Kafol S. B. (2011). Program osnovna šola glasbena vzgoja učni načrt. Pridobljeno 23.3.2024 s spletne strani: https://www.gov.si/assets/ministrstva/MVI/Dokumenti/Osnovna-sola/Ucni-nacrti/obvezni/UN_glasbena_vzgoja.pdf

UPORABLJENE POVEZAVE NA PROGRAMSKO OPREMO IN APLIKACIJE

Arnes splet: https://splet.arnes.si/

Canva:https://www.canva.com/

Beta licence chooser: https://chooser-beta.creativecommons.org/

Audacity: https://www.audacityteam.org/

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost