Glasba in IKT

GLASBA IN JAZ, JAZ IN GLASBA

Že od nekdaj me je zanimala glasba. Rock! Soul! Klasika! Brez glasbe bi bilo življenje dolgočasno.

V glasbeni šoli sem šest let igrala klavir in za tem sem se šest let učila peti. Sama sem se naučila igrati kitaro in ukulele. Dve leti sem vodila lasten mladinski zbor. Skrajni čas je, da se sedaj, ko sem čez teden v Ljubljani, vključim v kakšen dober zbor. Komaj čakam!

Informacijsko-komunikacijske tehnologije

Življenja brez IKT si v današnji Sloveniji ne moremo predstavljati. Resnici na ljubo je zelo težko biti študent, če nimaš prenosnega računalnika. Koristen je tudi e-mail, na katerega ti starejši študentje pošiljajo vprašanja iz starih izpitov. Vedno več “študijskega materiala” se deli na Facebooku. Danes se brez uporabe IKT ni možno vpisati na fakulteto ali prijaviti na izpit.

IKT so zelo koristna stvar, dokler smo kritični, ko jih uporabljamo. Pomembno se je zavedati, da internet ponuja ogromno informacij, ki so velikokrat napačne ali celo lažne in namenoma zavajajo. Skratka, potrebno je biti previden.

Kot učiteljica razrednega pouka sem bom z IKT redno srečevala. Danes se dnevnik in redovalnica vodita samo preko spleta. Prav tako so v šolah vedno pogostejše interaktivne table itd. Otrokom želim IKT predstaviti kot nekaj koristnega za učenje. Rada bi, da bi otroci znali IKT uporabljati tako, da jim bodo dobro služile.

 

Glasba in IKT gredo dobro skupaj. Prijateljem zelo rada pošiljam linke pesmi, ki so mi všeč. Prav tako lahko s pomočjo IKT pesmi sama posnamem, jih oblikujem in se z njimi poigravam.

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost