Moja prva spletna objava

Pozdravljeni,

moje ime je Lucija Kos. Stara sem 19 let, kar pomeni, da spadam v generacijo y oz. “milenijsko generacijo”.  Našo generacijo je  zaznamoval hiter tehnološki razvoj. Le bežno se lahko spominjam, kako je bilo, ko še doma nismo imeli interneta in računalnika. Življenja si danes brez tehnologije ne bi znala predstavljati. Sama informacijsko tehnologijo največkrat uporabljam za klepetanje s prijatelji, poslušanje glasbe, iskanje uporabnih informacij na spletu, socialna omrežja, itd.

IKT tehnologija bo imela prav tako velik pomen tudi pri mojem bodočem poklicu. Lahko mi bo v veliko pomoč pri pripravi  učne ure, prav tako pri izvedbi le te. Tudi kakšno bolj dolgočasno ali monotono snov bom lahko popestrila z uporabo IKT-ja. Zavedam pa se tudi, da bom imela nalogo  učencem, kot ena izmed prvih oseb, predstaviti uporabo takšne tehnologije. Menim, da je pomembno da učence že na začetku šolske poti, na primeren način seznanimo s tehnologijo, saj je le ta del našega vsakdana. Trudila se bom, da bom učence seznanila z nevarnostmi ki pretijo na spletu, pa tudi z uporabnimi, učnimi in razvedrilnimi vsebinami.

Kot eno izmed takih spetnih naslovov bi lahko izpostavila YouTube (ki ga tudi sama ogromno uporabljam), saj lahko tu najdem  tako videoposnetke, ki npr. razlagajo kakšno učno snov, ki si jo potem lažje zapomnim, pa vse do razvedrilnih videoposnetkov ter seveda glasbe. Ta je moja stalnica, ki mi velikokrat popestri učenje.

Povezava do glasbenega izbora iz slike:  https://www.youtube.com/watch?v=6ul-cZyuYq4

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost