Moje izkušnje z uporabo IKT

Moje ime je Urška in sem študentka 1. letnika razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Rada imam živali in pa ples, ki je tudi moji hobij.

Informacijsko-komunikacijska tehnologija me spremlja že od osnovne šole, kjer sem osvojila svoja prva znanja na IKT področju, saj smo večkrat obiskali računalniško učilnico. Pridobljeno znanje mi je prišlo prav pri nadaljnjem šolanju, ko sem pisala seminarske naloge, izdelovala PowerPoint predstavitve, občasno tudi tabele v Excelu… Vendar sem do srednje šole poznala le osnovne funkcije. V gimnaziji pa smo si pri predmetu informatika podrobneje pogledali Word, Powerpoint in Excel in njihove funkcije. Naredila sem si tudi svojo prvo e-pošto predvsem za komunikacijo z učitelji. Za komunikacijo s prijatelji pa uporabljam aplikacije, kot so Facebook, Snapchat in Instagram. Zadnje čase za naloge in obveznosti aktivno uporabljam tudi GoogleDocs, ki omogoča sočasno pisanje in urejanje dokumenta, tako da lahko več študentov hkrati ureja izdelek.

Kot bodoča učiteljica bom IKT tehnologijo zagotovo pogosto uporabljala. Naprimer pri komunikaciji s starši preko e-pošte ali e-Asistenta. IKT tehnologija bo velikokrat prišla prav tudi pri obravnavi učne snovi, da bo pouk bolj interaktiven in zanimiv naprimer s pomočjo video posnetkov, slik… ter pri izdelavi učnih listov, nalog, pisanju poročil in tudi za komunikacijo z otalimi zaposlenimi.

Pomembno pa bo tudi, da bom otroke naučila pravilne in varne uporabe računalnika in interneta ter vseh ostalih komponent.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost