Moja prva spletna objava

Ime mi je Marija Lejla in sem študentka 1. letnika Razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. V prostem času zelo rada poslušam glasbo, hodim v hribe in prebiram zgodovinske romane. Ena izmed mojih najljubših pisateljic je Tessa Afshari.

V stik z IKT sem prvič prišla v 1. razredu osnovne šole, kjer smo v podaljšanem bivanju igrali računalniške igre. Skozi leta šolanja se je informacijsko-komunikacijski tehnologiji pomen vedno bolj večal. Za domačo nalogo sem morala iskati najrazličnejše fotografije, si v tabele beležiti podatke in si ogledati poučne videoposnetke. Splet sem previdno uporabljala za vir informacij in tako tudi ustvarjala kakovostna poročila, seminarske naloge in PowerPoint predstavitve. Pri nekaterih predmetih smo imeli tudi spletne učilnice, v katerih smo imeli objavljene kvize, poučne igre in najrazličnejše vaje. Danes me IKT obdaja vsak dan, tako na predavanjih, kot tudi v prostem času, ko se učim in pogovarjam s prijatelji.

V mojem bodočem poklicu bo IKT imela velik pomen. Učencem bom z uporabo IKT učno snov lahko predstavila bolj nazorno in zanimivo. Z izbiro različnih oblik gradiv bom skušala snov približati vsem učnim stilom. S pomočjo IKT bom Izdelovala zanimive delovne liste, PP predstavitve in vaje ter igre na računalniku, namenjene utrjevanju in ponavljanju snovi. Učencem bom pri izdelavi plakatov svetovala naj uporabljajo svoje fotografije in jih učila da lahko s pomočjo pravilne uporabe spleta pridejo do zelo uporabnih informacij. IKT pa bo imela tudi pomembno vlogo pri komunikaciji s starši in sodelavci.

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost