Moja prva spletna objava

Sem Katja in sem študentka 1. letnika Razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Za to smer študija sem se odločila, saj me zelo veseli delo z otroki, zelo rada pa tudi naprej predajam svoje znanje. Obožujem šport, glasbo in živali, zato svoj prosti čas izkoristim za ukvarjanje s stvarmi povezanimi z glasbo, športom ali živalmi. Doma imam tudi mačka, ki me vedno nasmeji in spravi v dobro voljo.

(vir slike: Pixabay )

IKT sem do sedaj uporabljala v šolske namene in za zabavo. V osnovni šoli in gimnaziji smo IKT uporabljali za seminarske naloge, maturitetne naloge, PowerPoint predstavitve), pri predmetu informatika učili tudi kako se uporablja Excel, kar se mi je zdelo dokaj uporabno. Večinoma pa (glede na čas v katerem odraščamo ni nič nenavadnega) tehnologijo uporabljam za uporabljanje socialnih omrežij kot so Instagram, Facebook, Snapchat, YouTube, Twitter itd.

Menim, da bomo kot učitelji čez nekaj let zagotovo precej odvisni od IKT tehnologije. Zelo mi je všeč, da smo predvsem na vajah spoznali precej novih programov in strani, kjer lahko brez težav uporabljamo slike saj ni treba skrbeti glede avtorskih pravic. Poleg tega pa nam programi kot so npr. Inkscape, H5P, Storyjumper ipd. omogočajo da bodo naše učne ure zelo dinamične, pestre in zanimive za učence.

 

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost