Sončkova prva spletna objava

Živjo!

Sem študentka prvega letnika razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Študij razrednega pouka me zelo veseli, saj zelo rada delam z otroki.  Vsako leto sodelujem tudi na oratoriju kot animatorka in cel teden preživim v družbi otrok. To delo mi je zelo všeč in ravno na oratoriju sem se prepričala, da bo to pravi poklic zame. Že v osnovni šoli sem si želela postati učiteljica, zato sem se po opravljeni biotehniški gimnaziji napotila na Pedagoško fakulteto.

V prostem času zelo rada ustvarjam, pojem, plešem in igram na svojo harmoniko. Ob sončnih dnevih sem zelo rada tudi v naravi, kamor se s prijateljicami odpravimo peš ali s kolesom. Sem človek vesele narave in sem zelo rada v družbi družine in prijateljev.

V osnovni šoli sem hodila na računalniški krožek, kjer sem se prvič malo bolj podrobno spoznala z IKT tehnologijo. V srednji šoli pa smo v okviru predmeta informatika že izdelali našo prvo čisto preprosto spletno stran, nekaj spletnih vprašalnikov in podrobneje spoznali word, excel in power point. Poleg tega pa smo za predmet Biotehnologija skupaj s sošolkami posnele in sestavile kratek posnetek o pridelavi biodizla.

Z IKT tehnologijo sem se zopet srečala na fakulteti na predavanjih in vajah v poletnem semestru. Predmet IKT se mi zdi zelo koristen in poučen, saj se bomo z IKT tehnologijo kot bodoči učitelji srečevali vsak dan: popisovanje prisotnosti, zapisovanje ocen, komuniciranje s starši, razne predstavitve in animacije za otroke. Menim, da je IKT tehnologija v razredu zelo dobrodošla in za otroke še posebej zanimiva in ob ustreznih vsebinah tudi zelo poučna. Otrokom lahko stvari prikažemo na bolj nazoren in hkrati bolj zanimiv način ter s tem dosežemo boljše razumevanje in zapomnitev snovi.

Do sedaj sem uporabljala IKT tehnologijo predvsem za šolske namene, danes pa sem spoznala, da mi bo IKT  tehnologija prišla zelo prav tudi v mojem bodočem poklicu.

 

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

 

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost