Primerjava Powerpoint, Prezi, Google Slides

Morate narediti predstavitev, pa ne veste s katerim programom? Da vam odgovorim na to vprašanje sem pripravila primerjavo različnih programov, da se boste lažje odločili katera vam bolj ustreza.

POWERPOINT VS. PREZI

Powerpint predstavitev zgleda tako, da si drsnice sledijo ena za drugo. Prezi pa ima funkcijo zoom in zoom out. Zaradi tega je Prezi lahko veliko bolj zanimiv. Za powerpoint predstavitev ne potrebujemo internetne povezave, poleg tega pa ga podpira veliko različnih sistemov v katere lahko nalozimo našo predstavitev in jo delimo z drugimi. Za predstavitev Prezi pa potrebujemo dobro internetno povezavo, saj je le ta dostopen samo prek spleta. Powerpoint predstavitev si lahko tudi naprintamo, če to potrebujemo. V obeh programih lahko z lahkoto dodamo videe, slike, animacije, itd. Slaba stran Poerpointa je, da si moramo ta program naložiti na svoj računalnik kot del Microsoft office, le ta pa je precej drag. Prezi na drugi strani pa je dostopen brezplačno na spletu. Poleg tega si moramo Powerpoint predstavitzev shraniti v računalnik ali na USB ključ, saj je lahko naša predstavitev prevelika za pošiljanje prek maila. Pri Preziju pa si samo pošljemo link povezavo in naša predstavutev je pripravljena za deljenje z drugimi. Prezi je dostopen na vseh računalnikih in vseh brskalnikih, Powerpoint pa lahko uporabljamo le, če ga imamo naloženega. Je pa tudi res, da je Prezi veliko bolj napreden in težji za izdelavo. Prezi tudi ne omogoča spreminjanja barve ozadja, naslovov, besedila; do takšne mere kot to dopušča Powerpoint.

 

POWERPOINT VS. GOOGLE SLIDES

Google Slides so bolj nov program, v primerjavi s Powerpointom, ki obstaja že 30 let. Kot že prej omenjeno je potrebno za Powerpoint plačati, Google Slides pa so brezplačne, saj so del Google Docs. Prav tako so Google Slides dostopni na spletu in jih ni treba posebej nalagati na računalnik tako kot Powerpoint. Google Slides za svoje delovanje potrebuje internetno povezavo; in če ta ni dobra lahko pride do motenj v predstavitvi. Powerpoint moramo shraniti sami, Google slides pa se shranjujejo sami v Google Drive. Prek Google Slides lahko tudi sodeluje več ljudi pri izdelavi predstavitve; vsaka sprememba od posameznega člana je vidna vsem drugim članom v trenutku. Medtem Powerpoint lahko izdelujemo samo na enem računalniku hkrati. Ima pa Powerpoint veliko več animacij, različnih učinkov, prehodov med drsnicami, kot pa Google Slides – zato je naša ustvarjalnost pri G.S. omejena.

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost