Multimedijska predstavitev

Pozdravljeni!

Danes sem bom v temo spletni bonton še bolj poglobila in o njej napisala še več. S tem namenom sem izdelala multimedijsko predstavitev z naslovom Spletni bonton.

Ker je dan danes internet za vse ljudi postal zelo pomemben dejavnik vsakdana, pa bi rada povedala nekaj več o temi. V prvem delu sem povedala nekaj splošnega o spletnem bontonu oz. povedala kaj spletni bonton sploh je, za vse tiste, ki se z izrazom še niste srečali. V nadaljevanju sem opredelila nekaj osnovnih pravil spletnega bontona, na koncu pa sem dodala še nekaj uporabnih nasvetov, za vse tiste, ki nas internet, različna omrežja in nasploh splet obdajata vsak dan.

Moj namen je bil predvsem to, da bi se ljudje zavedali, da se velikokrat stvari drugače razume, kot če bi se z osebo pogovarjali v živo, da moramo ves čas paziti, kaj objavljamo na internet in pa zagotovo, da moramo biti vedno strpni, prijazni in se obnašati tako, kot si želimo, da bi se drugi obnašali do nas. S

S ciljem osveščanja ljudi, da moramo vedno paziti na svoj bonton, ne glede kje smo, sem se odločila naredilti predstavitev v programu Prezi, v katerega sem nato vpisala željeno besedilo, mu dodala nekaj fotografij s strani Pixabay, poiskala tudi interaktiven posnetek iz Youtube-a in tako je nakoncu nastal izdelek na naseldenjem linku:

https://prezi.com/view/wEjqJOlr9nQ4lQxroRAL/

Licenca Creative Commons  To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

 


REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem se naučila veliko novega, saj sem prebrala še več člankov na temo Spletni bonton, kar je bilo še posebaj zanimivo. Prav tako sem se naučila uporabaljati program Prezi, ki ga ne uporabljam skoraj nikoli. Če bi imela več časa, bi se verjetno osredotočila na to, da bi bila moja predstavitev še nekoliko izpopolnjena, da bi imela več slikovnega gradiva in nasploh ostalega gradiva in da bi bila moja predstavitev nekoliko obsežnejša, kot je trenutno. Največ časa sem posvetila iskanju licenc in dodeljevanja licenc slikam ter ostalemu gradivu, saj še vedno nisem ravno vešča v tem. To je zame popolnoma nov teritorij in nikoli do zdaj nisem dodajala licenc. Prav tako mi je veliko časa vzelo nasploh usvajanje programa Prezi, saj je to zame čisto nov program, v katerem še nisem delala. Mislim da je moja predstavitev glede na dane kriterije zelo ustrezma. Znanje bom definitivno lahko uporabila v svojem učtieljskem poklicu, saj menim, da morajo vsi učenci zelo dobro vedeti, kaj delati na spletu in česa naj raje ne počnejo, o čemer govori ravno ta tema. Najljubše mi je bilo to, da sem se lahko poigrala z različnimi oblikami in nasploh spoznavanje s programom Prezi, najmanj pa verjetno dodajanje licenc. V definiciji projektna nebi spreminjala ničesar, saj se mi zdi vredu, takšna kot je.

Avtor: Kristina Gruden

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilec predmeta: doc. dr. Irena Nančovska Šerbec

Pedagoška fakulteta Ljubljana, Razredni pouk

1. letnik, IKT

28. 6. 2020


Licenca Creative Commons  To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

 

 

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost