Kreiram splet

Živjo,

Sem študentka 1. letnika razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Za to smer študija sem se odločila, ker imam že od nekdaj rada delo z otroki. Veselim se vseh novih izkušenj, ki jih bom pridobila tekom študija in kasneje na poklicni poti.

IKT tehnologijo sem do sedaj srečevala v osnovni in srednji šoli vendar me do letošnjega poletnega semestra ni preveč zanimala, ker smo uporabljali le klasične Microsoft programe. Raje ustvajam v Photoshop programih ali animacije, kot jih izdelujemo trenutno. Kljub preteklemu nezanimanju mi je tehnologija zelo blizu, rada jo uporabljam in se hitro učim novih veščin.

Student typing

This work is marked with CC0 1.0

Pomen tehnologije v bodočem poklicu

Zavedam se, da ima tehnologija vsako leto večji pomen na splošno, še posebej pa v učiteljskem poklicu, kar lahko opazimo v zadnjem letu epidemije. Veliko ljudi se ne zaveda kako velik del poklica poteka preko računalnika – pridobivanje gradiv, priprava učnih listov, predstavitev, filmov… Zato je za bodoče učitelje zelo pomembno, da znanje IKT dobro osvojimo, ker svet vedno bolj temelji na tehnologiji. Kljub temu, da predstavlja kar nekaj tegob in nevšečnosti, omogoča tudi veliko prednosti ker lahko v učilnici z dodatki ustvarimo veliko bolj zanimiv pouk ter vzdušje. Kljub vse pogostejši splošni uporabi tehnologiji je mlajše potebno naučiti kje je meja in kako škodljiva je lahko prekomerna uporaba tehnologije tako za vid kot psiho, ter jih naučiti ločevati med realnim in tehnološkim svetom.

Dosedanja uporaba IKT

Prej se nikoli nisem ozirala na pomen avtorskih pravic, ustrezne licence… Zdaj vedno pazim kaj in kje uporabim za projektne naloge in osebne potrebe. Za članek sem izbrala ustrezno licenco ter sliko, ki sem jo našla na spletni strani Pixabay. Pisanje člankov me ne veseli preveč, ker mi urejanje vseh misli in idej v smisel vzame ogromno časa.Naučila sem se več, kot sem pričakovala in vem, da bom pridobljeno znanje redno uporabljala v osebnem in poklicnem življenju.Z svojimi izdelki sem zadovoljna, saj sem zanje porabila veliko časa in kreativnosti.

Avtor: vegansky

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 8. 4. 2021

Kreiram splet by vegansky is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost