INFOGRAFIKA

Na temo varnost na spletu sem s pomočjo programa Canva izdelala plakat.

Vir: Safe.si

POSTOPEK IZDELAVE:

1.KORAK: Z orodjem ‘ozadje’ sem izbrala barvo ozadja.

Izbira ozadja

This work is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

.

2.KORAK: Z orodjem ‘besedilo’ sem dodala naslov. Spremenila sem tudi slog pisave ter dodala efekte z orodjem ‘učinki’ (v orodni vrstici).

Dodajanje naslova

This work is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

.

3.KORAK: Z brskalnikom sem v orodju ‘elementi’ poiskala oblike in črte ter jih vstavila. Barvno sem jih uskladila z orodji v orodni vrstici.

Dodajanje oblik in črk

This work is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

.

4.KORAK: Za popestritev plakata sem vstavila še dodatne slikovne elemente, katere sem prav tako poiskala v orodju ‘elementi’ in jih barvno uskladila shemi.

Dodajanje slikovnih elementov

This work is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

.

5.KORAK: Na koncu sem dodala še besedilo, ki sem ga glede na obliko prilagodila naslovu. Na dnu je zapisana tudi licenca. Izdelek sem izvozila.

Dodajanje besedila in licence

This work is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

.

KONČNI IZDELEK:

This work is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE:

Z orodjem Canva sem ustvarjala prvič, zato je bila to zame popolnoma nova izkušnja, ki mi je doprinesla ogromno novega znanja. Preden sem se lotila ustvarjanja sem pozorno prebrala vse napotke o uporabi orodja ter določila vsebino, za kar sem prav tako prebrala nekaj virov o varni rabi interneta.

Po pregledanih virih sem plakat idejno zasnovala (barve, oblike, pisava), saj sem hotela, da zgleda čim bolj privlačno in estetsko. Če bi imela še več časa, bi ga prav gotovo namenila še različnim barvnim kombinacijam in estetiki, čeprav sem že sedaj temu delu namenila največ časa.

Menim, da sem opravila solidno delo glede na kriterij, saj sem upoštevala vse zahteve naštete pri kriteriju, mislim pa tudi, da je vedno lahko vse narejeno še boljše.

Menim, da je na novo pridobljeno znanje o infografiki zelo uporabno in pomembno za moj bodoči poklic, saj z plakati lahko učencem učno snov predstavimo na zelo zanimiv in interaktiven način.

Pri tem projektu mi je bilo najljubše to, da sem pridobila novo znanje, ki bo v moji prihodnosti prav gotovo uporabno. Všeč mi je bilo tudi to, da sem za označbe na slikah za prikaz postopka izdelave plakata uporabila program PhotoScape X ter s tem obnovila svoje znanje o uporabi programa.

Ker menim, da je ta projekt zelo dobro zasnovan, saj vsebuje veliko novega in uporabnega znanja, ga ne bi popolnoma nič spreminjala. Mislim, da nam je poleg novega znanja o izdelavi infografike, podal tudi nove ideje o interaktivnem učenju učencem v naši prihodnosti.


Avtor: PuF

Mentorica: mag. Alenka Žirovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost