Kreiram splet

Živjo!

Sem študentka 1. letnika razrednega pouka na pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani. Pred malo več kot letom dni nisem bila prepričana, kaj želim študirati, zato sem prvo študijsko leto “zapravila” na pravni fakulteti. Že od samega začetka študija sem čutila, da nisem na pravi poti, zato sem se odločila za študij razrednega pouka. V januarju 2020 sem našla družino v Angliji, pri kateri bi opravljala delo au-pair varuške. 13. marec je bil datum, ko bi se mogla preselit v tujino za pol leta, vendar mi je korona prekrižala načrte.

Delo z otroki me navdušuje že od kar pomnim. Najbolj sem se navdušila za to, ko sem dobila mlajšega bratca. Že kot mlajša sem se v sobi pretvarjala, da sem učiteljica, popravljala “teste”, izdelovala dnevnik, urnike… Kljub temu, da mi je virus preprečil potovanje v tujino in nabiranje izkušenj dela z tujimi otroki, upam da bom v prihodnosti lahko izkusila življenje au-pair varuške.

V prostem času sem zelo aktivna oseba. Zelo rada delam, zato opravljam kar tri službe. Poleg teh prav veliko prostega časa nimam, vendar si vzamem čas za druženje z družino, prijatelji, šport, pohode, igranje s psom…

This work is marked with CC0 1.0

Pomen tehnologije v bodočem poklicu

Zavedam se, da ima tehnologija vsako leto večji pomen na splošno, še posebej pa v učiteljskem poklicu, kar lahko opazimo v zadnjem letu epidemije. Veliko ljudi se ne zaveda kako velik del poklica poteka preko računalnika – pridobivanje gradiv, priprava učnih listov, predstavitev, filmov… Zato je za bodoče učitelje zelo pomembno, da znanje IKT dobro osvojimo, ker svet vedno bolj temelji na tehnologiji. Kljub temu, da predstavlja kar nekaj tegob in nevšečnosti, omogoča tudi veliko prednosti ker lahko v učilnici z dodatki ustvarimo veliko bolj zanimiv pouk ter vzdušje. Kljub vse pogostejši splošni uporabi tehnologiji je mlajše potebno naučiti kje je meja in kako škodljiva je lahko prekomerna uporaba tehnologije tako za vid kot psiho, ter jih naučiti ločevati med realnim in tehnološkim svetom.

This work is marked with CC0 1.0

Dosedanja uporaba IKT

Prej se nikoli nisem ozirala na pomen avtorskih pravic, ustrezne licence… Zdaj vedno pazim kaj in kje uporabim za projektne naloge in osebne potrebe. Za članek sem izbrala ustrezno licenco ter sliko, ki sem jo našla na spletni strani Pixabay. Pisanje člankov me ne veseli preveč, ker mi urejanje vseh misli in idej v smisel vzame ogromno časa.Naučila sem se več, kot sem pričakovala in vem, da bom pridobljeno znanje redno uporabljala v osebnem in poklicnem življenju.Z svojimi izdelki sem zadovoljna, saj sem zanje porabila veliko časa in kreativnosti.

Refleksija dela in samovrednotenje

Pri projektih, ki sem jih ustvarila sem se naučila kako sestaviti zanimivo, pritegnljivo in varno spletno objavo. Večkrat sem mislila, da mi bo naloga vzela manj časa, kot sem predvidela. Za kvalitetno delo je potrebno veliko časa in inovativnih idej. Ponavadi mi največ časa vzame načrtovanje vsebije.

Verjamem, da mi bo pridobljeno znanje zelo koristilo v bodočem poklicu, zato se ga bom trudila ohranjati ter izboljšavati na točkah, kjer lahko. Pri izdelavi projektov mi je bilo najbolj všeč raziskovanje fotografij ter glasbe na Pixabayu.

This work is marked with CC0 1.0

  • Avtor: Vegansky
  • Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
  • Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec
  • Predmet: Informacijske-komunikacijske tehnologije v izobraževanju
  • Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
  • Razredni pouk, 1. letnik
  • Datum: 21.6.2021

Kreiram splet by vegansky is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost