Interaktivna multimedijska predstavitev

Izdelal sem interaktivno multimedijsko predstavitev na temo varnost na spletu, za katero sem uporabil programe Inkscape, Shotcut, Audacity in PowerPoint.

Naredil sem predstavitev v programu PowerPoint, za katero sem uporabil tudi program Inkscape za izdelavo slikovnega gradiva. Nato sem video izvozil kot videoposnetek in kot obdelal v programu Shotcut. Videu sem dodal zvočno podlago, ki sem jo posnel v programu Audacity in nato vse skupal izvozil kot videoposnetek, ki sem ga objavil v Arnes video. Nato sem na Arnes splet s h5p ustvaril interaktivni videoposnetek in ga izvozil v Arnes splet s pomočjo shortcoda.

Predstavitev je namenjena učencem razredne stopnje, ki začenjajo uporabljati splet. V predstavitvi si lahko preberejo več o temi varnost na spletu, prav tako pa lahko sodelujejo v interaktivnih nalogah.

Varnost na spletu by Klukamenčič is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

V predstavitvi sem vključil tudi naslednje elemente, ki sem jih ustvaril s pomočjo programa Inkscape.

Osebni podatki by Klukamenčič is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Nagradna igra by Klukamenčič is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Geslo by Klukamenčič is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Refleksija in samovrednotenje

V tem projektu sem obnovil znanje o uporabi programov Shotcut in Audacity ter pri izdelavi interaktivnih predstavitev na h5p. Če bi imel več časa bi izboljšal samo predstavitev in dodal kakšno interaktivno vprašanje. Največ časa sem posvetil izdelavi same predstavitve ter dodajanju zvočne podlage, ker sem že nekoliko pozabil kako se posname in obdeluje zvočne podlage. S svojim izdelkom sem zadovoljen in mislim da ustreza danemu kriteriju ocenjevanja. Pridobljeno znanje bom lahko uporabil pri izdelavi raznih predstavitev v nadaljevanju študija, prav tako pa za učence na svoji poklicni poti. Najbolj mi je bilo všeč ustvarjanje slikovnega gradiva v programu Inkscape, ker mi ni predstavljajo težav, saj sem ga uporabljal že pri ostalih projektih, najmanj pa mi je bilo všeč izdelava same predstavitve, ker mi ni delovala zanimiva, vendar sem na koncu z njo zadovoljen. Spremenil bi predstavitev in bi ji dodal še več interaktivnih vprašanj.

Avtor: Klukamenčič

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: Informacijske-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Oddelek za razredni pouk, 1. letnik

Datum: 18. 8. 2021

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost