Interaktivna multimedijska predstavitev

Za zadnjo projektno nalogo sem izdelal interaktivni video in sicer na temo varnost na spletu. Ta tema je aktualna predvsem za mlajše učence, ki šele začenjajo odkrivati internet in njegove zmožnosti.

Ob izdelovanju videa sem se predvsem osredotočil na razrede od 5. do 7. , saj se mi zdi, da se takrat učenci najbolj pričenjajo ukvarjati s socialnimi mediji, ter so tako še bolj izpostavljeni nevarnostim interneta.

Postopek izdelave:

Za začetek sem v programu PowerPoint izdelal predstavitev. V predstavitev sem vključil nekaj svojih lastnih slik, animacijo GIF, ki sem jo izdelal v PhotoscapeX, ter nekaj slik s strani Pixabay. Na koncu sem PP dodal zvočno podlago, ki jo je mogoče dodati kar na samem programu. Kot zadnje pa sem z orodjem H5P dodal interaktivne naloge.

Varnost na spletu by Zup is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Refleksija in samovrednotenje

Pri tem projektu sem se naučil ustvariti video iz programa PowerPoint, kar nisem vedel da je prej mogoče, prav tako pa sem povadil izdelovanje samih interaktivnih videov. Če bi imel več časa bi pri samem posnetku gotovo dodal tudi svoj čas, ter ga morda malce vizualno popravil. Največji delež časa sem posvetil sami raziskavi teme, ter izdelovanju PowerPointa, ker je ta dokaj obsežen. Sam mislim, da sem izpolnil skoraj vse kriterije. Interaktivne videe bom definitivno uporabljal pri pouku, saj učence pritegnejo, ter jim dajo nekaj da razbije monotonost pouka. Pri projektu mi je bil najbolj všeč izdelava interaktivnega videa. Projekt mi je bil všeč, zato osebno ne bi spreminjal ničesar.

Avtor: Zup

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 19. 8. 2021

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost