Kreiram svoj splet

Živijo, sem študentka 1.letnika na Pedagoški fakulteti, smer razredni pouk. Za ta študij sem se odločila zato, ker imam že od nekdaj rada otroke. Moje ime je Zala Kotar, stara sem 19 let. Že od malih nog sem vedela, ko bom velika se bom ukvarjala z otroci. Tako so mi tudi doma govorili in me spodbujali k mojim sanjam. Moja pot se je začela, ko ste starša prvim dan pripeljala v vrtec sem bila zelo pogumna, takoj sem dobila prijatelje in že prvi dan sem vzgojiteljici pomagala otroke hraniti in jih dati spat in to sem tudi počela vsa leta, ko sem hodila v vrtec. Zato so me v vrtcu klicali učiteljica Zala. Ta dober čut za pomaganje, skrb za otroke in socialni čut pa se ni zgubil v vrtcu ampak ga imam še do danes. Zato, ko sem prišla na Pedagoško sem se takoj našla s kolegi, ki so isti kot jaz. Nihče sicer ne ve od kje je prišlo to zanimanje za otroke, saj sta oba moja starša ekonomista.

Mini jaz by Zala Kotar is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Poleg tega, da se rada v prostem času ukvarjam z otroci, se tudi rada ukvarjam z glasbo in športom. Moja ljubezen do glasbe se je tudi že razvila v vrtcu, saj sem hodila v glasbeni vrtec, kjer smo veliko svojega časa posvetili glasbi. V vrtcu sem tudi vzljubila flavto, katero igram še zmeraj.

UPORABA IKT-JA

Z uporaba ikt-ja sem se prvič srečala v vrtcu, kjer smo imeli računalnik na katerem smo gledali filme na CD-jih. V osnovni šoli sem se naprej spoznala s https://www.igre123.com/ in YouTube. Preden sem odkrila Instagram, mi je bil najbolj všeč YouTube, ker vse poteka v angleščini in sem se veliko angleščine naučila prav od gledanja posnetkov. V kakem 6.razredu sem se spoznala s PowerPointom in Wordom. V gimnaziji sej mojo znanje o tehnologiji bolj poglobilo. Za svoje predstavitve nisem več uporabljala PowerPointa ampak Canvo in še zmeraj jo. Med korono pa smo tudi vsi začeli uporabljati Zoom in Teamse, na katerih so potekale naše šolske ure.

POMEN IKT-JA V MOJEM PEDAGOŠKEM PROCESU

Uporaba IKT-JA bo zelo pomemben, ko bom učila učence v šoli. V šoli bom uporabljala računalnik, interaktivna tablo, projektor itd. Pri pouku bom lahko učencem na PowerPointu ali Canvi, kjer ji bom lahko snov predstavila na bolj vizualen način. Kot učiteljica bom tudi uporabljala veli Easistenta, kjer bom zapisovale ocene, ocenjevanja in obveščala starše.

REFLEKSIJA

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? Pri tej projektni nalogi sem se naučila, kako pomembno je navajati in zakaj so licence pomembne.
  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Če bi imela več časa se bi bolj posvetila, katere programe bi lahko uporabljala ko bom učiteljica.
  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila delu, ki govori o IKT-JU.
  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? S svojo projektno nalogo sem zadovoljna, ampak imam še prostor za izboljšave.
  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Pridobljeno znanje bom uporabila, ko bom učila učence, ko bom ustvarjala PowerPoint ali pisala v Wordov dokument.
  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najljubše mi je bilo ko sem se predstavila in pisala o tem katero tehnologijo sem in uporabljam. Na projektu mi je bilo vse všeč.

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost