Interaktivna multimedijska predstavitev

V projektni nalogi sem ustvarila interaktivni videoposnetek na temo Varni na spletu. Najprej sem ustvarila predstavitev na PowerPoint. Podatke o temi sem našla na spletni strani otroci.safe.si. Predstavitev sem nato spremenila v videoposnetek in kasneje dodala še naloge s pomočjo funkcije “h5p Interactive Video”.

Z interaktivnim videoposnetkom sem želela otrokom prikazati kako biti varen na spletu. S tem namenom je tudi besedilo posplošeno in enostavno. Sama se že zavedam nevarnosti interneta, otroci pa jih ne poznajo in se jih ne zavedajo, zato jim odrasli želimo na zanimiv način pokazati, s čim se lahko izognejo nevarnostim.

Interaktivni video © 2022 by Kaja Klemenčič is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? Naučila sem se kako izdelati interaktivni videoposnetek, saj tega še nikoli nisem počela.

Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Vzela bi si več časa in ustvarila bolj kompleksnejše multimedijske elemente.

Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila ustvarjanju PowerPoint predstavitve in kasneje še ustvarjanju interaktivnih nalog.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? S svojim izdelkom sem zelo zadovoljna in mislim, da ustreza kriterijem.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Pridobljeno znanje bom sigurno uporabljala pri pouku, saj se mi zdi zelo zabaven način predajanja znanja. Hkrati pa učenci še takoj preverijo, kaj so se naučili.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najljubše mi je bilo že samo ustvarjanje, saj interaktivnega videoposnetka še nisem nikoli ustvarjala. Všeč mi je bilo, da sem lahko pokazala svojo kreativnost. Najmanj všeč mi ni bilo nič.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? Spremenila ne bi nič, navodila so se mi zdela jasna. Je pa projekt kar časovno zamuden.

VIRI:

https://chooser-beta.creativecommons.org/

https://otroci.safe.si/top-10-nasvetov

Avtorica: Kaja Klemenčič

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 16.5.2022

Interaktivni video © 2022 by Kaja KlemenInteraktivni video © 2022 by Kaja Klemenčič is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost