Pustolovščina na vidiku

Si že kdaj pisal kartico neznancu? Se vsedel na prvi vlak? V križiščih naključno zavijal? Šel gledat zvezde sredi noči ali zgodaj zjutraj na hrib čakat na sončni vzhod? Celo noč preživel z igranjem družabnih iger? Kuhal kosilo sredi gozda? Ponudil sladoled cestnemu delavcu sredi ceste? Preizkuševal fizikalne zakone in dejstva sredi noči po mestu? Spekel piškote iz naključno najdenih sestavin? Se rolkal v pižami? Kolesaril mimo medveda?
Pustolovščina te čaka, prijatelj! Vzemi si čas za take reči, saj se ti za vedno vtisnejo v spomin, te spravijo v dobro voljo in ti vrnejo voljo do življenja. Hkrati so pustolovščine odlične za preganjanje dolgčasa in ustvarjanje nepozabnih doživetij.
Splača se! Poizkusi! Pa ne sam! S prijatelji je še bolje 😉

Skoči v sonce!

Sonce by meta-fora is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

IKT do sedaj

Z uporabo informacijsko-komunikacijske tehnologije sem se srečala že kot otrok in sicer pri gledanju risank na računalniku ali televiziji, ki sta bila precej drugačna od takih, ki jih poznamo danes. Spomnim se, da sem bila precej navdušena nad prvimi mobilnimi telefoni pri hiši, sploh nad takimi, ki so imeli zaslon na dotik, z odrabljenimi pa sem se igrala, kot bi bili pravi. Igrice smo se naučili igrati kar mimogrede in za take zadeve nikoli nismo potrebovali inštrukcij, v osnovni šoli pa smo večkrat izdelovali predstavitve v programu PowerPoint ter pisali seminarske naloge in govorne nastope v programu Word, navdušili so me tudi izbirni predmeti z IKT tematiko. V osnovni in kasneje v srednji šoli se je moj čas, preživet z uporabo IKT tehnologije podaljšal, še sploh v času, ko smo imeli šolanje na daljavo (takrat je bil čas, ko sem se lahko odklopila od tovrstnih naprav še bolj pomemben). Tehnologija me zanima in verjamem, da me bo spremljala še v prihodnje, upam pa, da vseeno ne preveč, saj se mi pogosto zdi, da ne znamo več ceniti realnosti, saj živimo v popolnoma drugem svetu tehnologije, tako tudi zanemarjamo odnose, ki nam sicer v življenju veliko pomenijo, saj čas posvečamo zaslonom.

IKT v bodočem poklicu

Učiteljica bom. Sicer ne ravno informatike, ampak IKT bom pa še vseeno uporabljala pri vsakdanjem delu z otroki. Računalnik za oblikovanje in urejanje učnega gradiva, telefon za osnove komunikacije, iskanje podatkov in tudi fotografijo, fotoaparat za fotografiranje pomembnih in zanimivih dogodkov in tako me bo IKT spremljala skozi celotno delo v učiteljskem poklicu. Želim si, da tehnologiji kljub nujni uporabi ne bi posvečala večine časa in da bi otrokom znala predstaviti snov kvalitetno tudi brez tehnologije, hkrati pa jih spodbuditi k kritični, varni in predvsem zmerni (v časi in namenu) uporabi tehnologije.

Refleksija in samovrednotenje

Glede na to, da pisanje in urejanje spletnih strani, blogov in drugih spletnih objav ni moja strast, mi je bila ta naloga všeč predvsem z vidika, da tega že dolgo nisem počela, še bolj pa, ker sem spoznala veliko o uporabi fotografij in njihovih licencah, ki so nujno potrebne. Težko sem se spravila k pisanju, ampak ko enkrat začne, prsti kar sami hitijo po tipkovnici in pišejo zanimivosti. Vaja je zanimiva in hkrati izvemo veliko novih in zelo uporabnih kompetenc, ki nam bodo služile pri bodočem poklicu.

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost