INFOGRAFIKA

POSTOPEK IZDELAVE PLAKATA

Najprej sem si zbrala nekaj točk za temo o varnosti o spletu. Odločila sem se za nekaj opornih točk, ki ti pomagajo za varno uporabo spleta. Naslov in podnaslov ter oporne točke sem odebelila, saj so pomembnejše. Za naslove sem uporabila pisavo Signika za besedilo pa pa pisavo Lora.

POSTOPEK IZDELAVE PLAKATA 1 by Vale is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Ta postopek sem ponovila še pri vseh naslednjih točkah. Dodala slike ter vse skupaj združila, kar je razvidno v naslednjem postopku.

POSTOPEK IZDELAVE PLAKATA 2 by Vale is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Naslov in besedilo, ki mu pripada sem združila, prekopirala in na tak način dosegla, da so še vse nadaljne točke enako oddaljene od svojega naslova kot prva. S tem plakat pridobi več urejenosti in estetike. S slikami sem imela veliko težav, a sem se potrudila, da vsaka poskuša najbolje predstaviti svoj odstavek. Do slik prideš s klikom na elemente in nato vtipkaš zaželeno sliko. Ker je moja tematika o varnosti sem uporabila naslednje angleške besede: wifi, password, software, …

POSTOPEK IZDELAVE PLAKATA 3 by Vale is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

PLAKAT

PLAKAT by Vale is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA

Delo mi je bilo zanimivo in ustvarjalno, a hkrati še vedno ne najbolj enostavno. Največji izziv oziroma problem so bile slike, saj nisem zmogla najti enakih vrst slik. Še vedno sem se potrudila po svojih najboljših močeh. Zavedala sem se na koliko stvari moram biti pozorna, da bo plakat estetsko urejen. Pazljiva sem bila na presledke, velikost črk ter na pisavo. Najljubšega dela nimam, saj mi je bilo vse zelo všeč, ker je nastajala izoblikovana celota. Všeč mi je bilo, da sem naredila izdelek. Menim, da če bi imela več časa bi poskušala poiskati še bolj ustreznejše slike, a že za te sem vložila veliko časa, da sem jih poiskala. Vesela sem, da sem se naučila nekaj novega in postala še bolj kreativna. Menim, da mi bo takšno znanje urejanja plakatov prišlo še velikokrat prav.

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost