Zdrava prehrana

Zdrava prehrana by Helenca is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Vsebina videoposnetka: V videoposnetku so prikazana različna živila, ki v različnih količinah sestavljajo zdravo oziroma uravnoteženo prehrano.

Namen videoposnetka: Namen videoposnetka je, da z njim učenci 5. razreda spoznajo, katera živila ter koliko le teh morajo pojesti, da bo njihova prehrana zdrava. Ob enem spoznajo tudi različne snovi ,ki so v hrani(vitamini in minerali, ogljikovi hidrati, beljakovine, maščobe, sladkor).

Cilji: Cilj je, da učenci spoznajo pomen pestre in uravnotežene
prehrane za rast, razvoj in zdravje ljudi ter da spoznajo, da je hrana sestavljena iz različnih snovi (vitamini in minerali, ogljikovi hidrati, beljakovine, maščobe, sladkor). Učenci s tem torej spoznajo, da zdrava prehrana ni le sadje in zelenjava tako kot morda velja po splošnem prepričanju ampak ,da je sestavljena z različnih snovi in živil, pri čemur nekatera jemo bolj pogosto kot druga.

Refleksija in samovrednotenje:

V tem projektu sem se na novo naučila urejati video v Canvi. Če bi imela več časa, bi bolj uredila video ter poskusila kupiti še več različnih živil. Največ časa sem porabila za snemanje avdio posnetka, saj sem pri govori velikokrat zmotila. Menim, da sem sledila vsem kriterijem, se ob nevednosti pozanimala pri sošolcih in se trudila, da naredim kar se da kvaliteten izdelek. Menim, da bom lahko pridobljeno znanje uporabila tekom študija , še posebaj pa bom to znanje uporabila pri izdelavi vizobraževalnih videoposnetkov za moje učence( da bi si lahko ponovno ogledali razlago povedano pri pouku) in ostale delavce v vzgoji in izobraževanju. Pri projektu mi je bilo najljubše urejanje videoposnetka, saj sem bila lahko zelo kreativna , najmanj pa mi je bilo všeč snemanje videoposnetka, saj je bilo zaradi mojih napak dokaj zamudno. V definiciji naloge ne bi spremenila ničesar, saj menim ,da je bila naloga ustrezno podana.

Viri in literatura:

– Iz rok v usta in naprej (b. d.).Pridobljeno 24.5.2024 s spletne strani:https://eucbeniki.sio.si/nit5/1342/index.html

– Sladkor.(27. 3.2023) Pridobljeno 29.4.2024 s spletne strani: https://sl.wikipedia.org/wiki/Sladkor

Uporabljena orodja in aplikacije:

Canva

Creative commons

Arnes video

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost