SVET GLASBIL – infografika

Svet glasbil – infografika by nixipixi is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Svet glasbil – infografika by nixipixi is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA:

Za drugo projektno nalogo smo urejali infografiko na spletni strani Canva. Pri izdelovanju sem se trudila upoštevati ravnovesje, proporce, poudarke, kontrast, ponovitev, vzorec…

Če bi imela več časa, bi si zagotovo pogledala kakšen video o tem, kako se infografiko naredi bolj zanimivo in vizualno privlačno. Dodala bi tudi več slikovnih elementov. Veliko časa sem posvetila poravnavi posameznih elementov in teksta. Infografiko sem se trudila urediti po smernicah, ki se mi bile zelo v pomoč.

Moja infografika zajema nekatere instrumente iz različnih skupin glasbil ter njihov kratek opis. Prvič sem izvedela za program, s katerim preverjaš kontraste barv, ki bi lahko bili moteči pri branju in pri izdelavi tudi to upoštevala. Večkrat sem jo popravljala in se na koncu odločila za nekoliko varnejšo opcijo, ki je bolj pregledna a manj kreativna.

Znanje mi bo zagotovo prišlo prav pri raznih šolskih projektih. Poleg tega pa se mi zdi tudi zanimiv način oblikovanja strnjenih zapiskov za določene učne snovi ali za podajanje navodil. Najbolj mi je bilo všeč izbiranje elementov, najmanj pa izbiranje barv in postavitev besedila ter slik, saj sem se z izdelovanjem infografike srečala prvič.

UPORABLJENE POVEZAVE:

https://chooser-beta.creativecommons.org/

https://www.canva.com/

https://webaim.org/resources/contrastchecker/

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost