Morje, več kot počitnice

Danes se premalo zavedamo, da je morje vir hrane, ki je zelo pomemben za preživetje velikega števila ljudi. Tudi jaz, se premalokrat spomnim, da je to kraj, kjer ni pomembna le sprostitev, uživanje ob poslušanju otroškega smeha in nastavljanju sončnih žarkov. Veliko ljudi je odvisnih od morskega turizma, pri katerem je zelo pomembno, da si boljši in opaznejši, kot tvoja konkurenca, kjer ti uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije pride še kako prav.

Znanje o uporabi tehnologije pa ni pomembna le v turizmu. Nas, kot bodoče učitelje zagotovo zanima, kako jo bomo uporabljali v svojem poklicu. Osebno mislim, da je tehnologija nekaj, kar lahko tvojo učno uro dopolnjuje in ne vodi. Gotovo bom v učilnici uporabljala PowerPoint in Prezi, na internetu poiskala kakšen zanimiv video ali sliko, ki bo  učno uro pospestrila, s pomočjo računalniških programov bom veliko lažje pisala priprave, urejala potrebne dokumente, komunicirala s starši in s svojimi sodelavci delila material.

Do sedaj mi je IKT tehnologija prišla zelo prav pri šolskih obveznostih, različnih projektnih nalogah, urejanju zapiskov ob morebitni odsotnosti pa tudi deljenju informacij. Za nas mlade pa imajo gotovo pomembno vlogo tudi vsa socialna omrežja, preko katerih ohranjamo stike z oddaljenimi prijatelji, delimo fotografije in se v skupinah dogovarjamo. Paziti moramo le, da ne pozabimo, kako se pogovarjati v živo, kako nekoga povabiti na kavo in se videti brez posrednika – računalniškega ekrana.

Creative Commons License

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost