Uporaba IKT

Sem Rebeka Pintar in stara sem 20 let. Prihajam iz Šmarja – Sapa, kamor sem hodila v osnovno šolo, ki je bila pred leti podružnica, letos pa je postala samostojna osnovna šola. Srednjo šolo sem obiskovala v Ivančni Gorici, in sicer Gimnazijo Josipa Jurčiča, danes pa obiskujem 1. letnik Pedagoške fakultete v Ljubljani, smer Razredni pouk.
Imam dva mlajša brata, s katerima se odlično razumem in s katerima preživim tudi kar nekaj prostega časa. Veliko prostega časa pa preživim tudi s prijatelji, s katerimi zelo radi preživimo čas v naravi – hodimo na izlete v hribe, na morje, radi potujemo in športamo. Šport, ki ga imamo najraje, je odbojka. Sploh jo radi igramo v vročih poletnih dneh na mivki. Nekaj svojega prostega časa pa preživim tudi na spletu, in sicer berem razne novice, iščem informacije o raznih zadevah, ki me zanimajo ter uporabljam Facebook, Instagram ter Snapchat, preko katerih sem tudi povezana s prijatelji z različnih koncev sveta, kar se mi zdi izjemno koristno, saj tako ostanem v stikih z ljudmi.

Sama sem se z informacijsko-komunikacijsko tehnologijo srečala že v osnovni šoli, ko smo se v prvi triadi spoznavali z računalnikom tako, da smo igrali in programirali kakšno (lažjo) igrico. V drugi in tretji triadi pa smo na računalniku že delali  v Word-u in PowerPointu – znali smo urediti besedilo, poiskati in k besedilu dodati kakšno slikico. Potem pa smo v prvem letniku gimnazije še natančneje spoznali zadevo. Začeli smo uporabljati še Excel in se v njem naučili seštevati, odštevati… podrobneje pa smo spoznali tudi Word in Power Point, profesor nam je pokazal vse, kar lahko naredimo in veliko reči imam še sedaj v spominu in pridejo mi resnično prav, da popestrim kakšno seminarsko nalogo, poročilo, predstavitev…

Seveda pa se z IKT srečujem in srečujemo tudi drugje kot samo na računalniku, na primer veliko uporabljamo tudi telefone, ki mam nudijo mnoge aplikacije, televizije, tablične računalnike, ki jih uporabljamo tako kot telefone za prenose in iskanje informacij. Kdaj pa kdaj še vedno prižgemo radio, če ne drugje, pa vsaj v avtomobilu, da si vožnjo popestrimo drugače in ne uporabljamo telefona in iščemo skladb po njem.

V bodoče in kot učiteljica bom IKT zagotovo uporabljala vsakodnevno, saj bom morala v E-asistent vnašati podatke o otrocih, njihove ocene, otrokom bom pokazala kakšen video, poiskala bom slikice, ki jih bom dala v PowerPoint predstavitev, kjer jih bom tudi lično uredila. Otrokom bom v Word-u pripravila urnike, v Excel-u pa bom zapisovala, tako kot že sedaj, svoje dnevne prihodke, odhodke in tako dalje. Menim, da je IKT resnično koristna in tudi otroke bom seznanjala z njo, saj se družba čedalje hitreje razvija in otroci bodo potrebovali znanje tudi o tem, a ne preveč, temveč v mejah normale, saj upam, da bodo še vedno izkušali čarovnije narave.

 

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost