Digitalna zgodba Ivanc, Kuncic, Nagode

https://drive.google.com/open?id=11euABfID5SecRl-nA9qMUMT1CvTMWOlF

 

Učence želimo opozoriti na upoštevanje pravil v prometu in jih seznaniti z osnovnimi znaki, ki jih lahko srečajo na poti v šolo.

Ciljna publika so učenci 1. in 2. razreda osnovne šole, zato je digitalna zgodba sestavljena na način, da tudi učenci sodelujejo in se med samim predvajanjem aktivno uključujejo v predvajano vsebino.

V videu je na enostaven in strnjen način prikazana pot v šolo deklice, ki na poti sreča prijateljico in skupaj nadaljujeta pot v šolo. Na tej poti naletita na nekaj ovir, ki pa jih uspešno in pravilno prebrodita in varno prispeta do šole. Najprej se deklica sooči z varnim prečkanjem ceste, nato pa se sreča s prijateljico in skupaj nadaljujeta pot. Srečata se še z znakom za pešpot, parkirnim mestom, kolesarsko stezo, kjer pa nobena od deklic ni pozorna na pravilno uporabo in tudi tu imajo učenci priložnost, da popravijo napako, ki sta jo storili deklici. Spozanta se tudi s stop znakom, ki neposredno ni namenjen pešcem, temveč morajo biti tudi oni izredno pozorni nanj in se pred prečkanjem ceste ustaviti in se prepričati, da je prečkanje varno. Deklici pa se spoznata tudi s svetlobnim prometnim znakom – semaforjem.

Digitalna zgodba je odličen pripomoček za vse učitelje, ki želijo na interaktiven in zanimiv način učencem prikazati pravilno in predvsem varno ravnanje v prometu.

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost