Informacijska tehnologija in jaz

Pozdravljeni!

Sem Maja Podgoršek in sem študentka 1. letnika pedagoške fakultete smer razredni pouk.  Naj vam predstavim svoje razmišljanje in izkušnje z dandanes nepogrešljivo temo- INFORMACIJSKO TEHNOLOGIJO.

Čeprav sodim v moderno generacijo, ki ji je tehnologija na voljo že od malega, pa smo doma prvič dobili računalnik, ko mi je bilo 10 let. Vem, da se sliši nenavadno, a sem vesela, da je bilo temu tako. Srečna sem, da lahko rečem, da sem zgodnje in srednje otroštvo preživela na travnikih, na kolesu, v gozdu, skratka v naravi in ob izvajanju športnih aktivnosti. Kasneje je moj najljubši hobi postal branje. Ob branju živim tisoč življenj, ne samo svojega. Zato me le-to izpopolnjuje.

Torej pri desetih letih prvič brskati po spletu je bila zame vznemirljiva izkušnja. Očarana sem bila, da stric Google pozna vse skrivnosti tega sveta.  Najbolj pa sem bila navdušena nad kanalom YouTube, kjer od takrat naprej dolgo poslušam različne zvrsti glasbe (seveda prevladuje balkanska).

V osnovni šoli sem informacijsko tehnologijo uporabljala zgolj za pošiljanje elektronske pošte, poslušanje glasbe in risanje na slikarju. V prvem letniku gimnazije pa sem se naučila uporabljati Word, PowerPoint in Excel.  Ta znanja se mi zdijo najbolj osnovna in praktična, saj navedene programe uporabljamo pri pisanju seminarskih nalog, pri predstavitvah in še marsikje.

V prvem letniku fakulteta je bila za mene, ki sem daleč od izkušenega računalniškega mojstra, izdelava digitalne zgodbe pravi izziv. A sem se naučila veliko novega. Tudi urejanje videoposnetkov se mi zdi pomembno znanje in upam, da pri tem še napredujem.

Nasploh je za poklic učitelja informacijsko znanje še kako pomembno za sestavljanje testov, pri pripravi učnega načrta, pri obdelovanju rezultatov pisnih nalog, pri sestavi seminarjev … Tehnologija je naša prijateljica. Z njo je delo enostavnejše, hitrejše, preglednejše, a brez znanja ne gre. Lahko pa postane tudi droga. Ne zdi se mi prav, da številni mladi postajajo odvisni od družabnih omrežij, telefona … Sama ne prenesem, da se nekdo ob kavi pogovarja z mano in še z množico drugih po telefonu.  Ni ga čez pogovor v živo, glasen smeh in očesni kontakt v živo.

Naj zaključim takole. Spodbujam pridobivanje in širjenje znanja informacijske tehnologije. Nasprotujem pa, da le ta zasužnji naša življenja.

slika

 

 

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost