Uporaba IKT

Zdravo, moje ime je Tajda Turnšek in z informacijsko-komunikativno tehnologijo se srečujem že od malega. Že v vrtcu sem zvečer gledala risanke na televiziji, kolikor so mi starši to dopustili. Kasneje sem se s tehnologijo srečala tudi v osnovni šoli, kjer smo v podaljšanem bivanju za računalnikom preživeli kar nekaj času. Hodila sem pa tudi na računalniški krožek, kjer sem dobila veliko novega znanja o uporabi računalnika. Nekje v tretjem razredu sem dobila tudi svoj telefon, katerega sem sprva uporabljala samo za igranje igric kasneje pa sem spoznala tudi vse ostale njegove funkcije. Svoje znanje o informacijsko-komunikativni tehnologiji sem nadgradila v srednji šoli pri predmetu informatike.

Danes imam svoj računalnik, ki ga najpogosteje uporabljam za pogovarjanje z prijatelji na socialnih omrežij, iskanju informacij na spletu, pisanje seminarskih nalog, za oblikovanje raznih PowerPoint predstavitev, za urejanje fotografij in filmčkov s potovanj, za gledanje filmov in poslušanje glasbe.

V prostem času se ukvarjam s fotografiranjem, zato mi je všeč tudi program Picassa, kjer lahko uredim fotografije.

Življenja brez tehnologije si ne morem predstavljati. Ljudje se premalo zavedamo kako smo od tehnologije odvisni. Moramo se zavedati da ima tehnologija ogromno prednosti vendar tudi slabosti, katerih ne moremo kar zanemariti. Tehnologijo moramo uporabljati premišljeno in se zavedati posledic nepremišljene uporabe.

Kot učiteljica bom vsekakor uporabljala informacijsko-komunikativno tehnologijo. Svoje učence želim naučiti pravilne uporabe in jih opozoriti o slabostih tehnologije. V službi bom gotovo uporabljala e-asistenta in e-pošto za komuniciranje s starši. Prav tako bom med poukom popestrila učno snov z kakšno sliko ali filmom, saj sem mnenja da učenci potrebujejo neko predstavo pojmov in ni dovolj če se snov samo naučijo na pamet.

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost