Moja prva spletna objava

Moje ime je Adrijana in sem študentka 1. letnika Razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. V prostem času rada hodim v naravo, poslušam glasbo, pečem peciva, berem knjige in pogledam kakšno dobro komedijo. Moje najljubše preživljanje prostega časa pa je druženje s prijatelji ob skodelici kave.

Z IKT se srečujemo v vsakdanjem življenju. Sama pa sem z IKT prvič prišla v stik ob vstopu v osnovno šolo. S sošolci smo na računalniku gledali risanke in igrali igrice. Bilo nam je neverjetno zabavno. Z vsakim nadaljnjim razredom pa se je tehnologija vedno bolj vpletala v naš pouk. Na računalniku smo reševali kvize, vadili naloge za test, beležili podatke pri kakšnih poskusih, delali PowerPoint predstavitve itd. Imeli smo tudi izbirni predmet računalništvo, kjer smo se učili uporabljati določene programe in pa učili smo se tudi o varnosti na spletu. Nikoli ne bom pozabila, ko smo se vsi morali prijaviti v svoj FB profil in skupaj z računalničarko smo si pod nastavitvam  zaščitili profil. Omejili smo kdo lahko dostopa do profila, kdo lahko vidi kaj objavljaš in kdo ti lahko sploh pošlje prošnjo za prijateljstvo. Skratka v srednjo šolo sem vstopila z veliko znanja o tehnologiji in varnosti na spletu. Brez IKT pa si šolanja na gimnaziji sploh ne predstavljam. Splet je bil zame vir informacij, družbena omrežja pa so mi pomagala da sem stopila v stik s prijatelji in da smo si med sabo pomagali. S pomočjo računalnika sem izdelovala seminarske naloge, raznorazne projekte,…  Tudi danes me IKT obdaja v mojem vsakdanu, ne le da je tema predavanj na faksu, ampak IKT vsakodnevno uporabljam.

V mojem bodočem učiteljskem poklicu bodo IKT seveda zelo pomembne. Najprej iz vidika organizacije, pisanja učnih priprav, delanja seznamov učencev, pogovarjanja s sodelavci, stika s starši učencev preko maila, objavljanja na spletno stran šole in še bi lahko naštevala. Seveda pa bom IKT uporabila tudi, da bom učno snov učencem naredila zanimivo, da jih bom motivirala z videi, igricami, kvizi, snov pa bom včasih predavala ob PP predstavitvi. IKT mi bodo v pomoč tudi pri izdelovanju učnih listov, testov, priročnikov za šole v naravi in še marsičem. Skratka vsekakor so Informacijsko-komunikacijske tehnologije v mojem bodočem poklicu zelo pomembne.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno 4.0 Mednarodna.

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost