Uporaba IKT in moj bodoči poklic

Pozdravljeni!

Sem Iza, študentka 1. letnika razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.  Informacijsko-komunikacijska tehnologija me spremlja že od prvega razreda osnovne šole, kjer smo imeli šolski računalnik, na katerem sem osvojila svoja prva znanja na IKT področju. Od takrat dalje me informacijsko-komunikacijska tehnologija spremlja vse do danes.

Skozi celotno osnovno šolo smo velikokrat odšli v šolsko računalnico, hodila pa sem tudi na računalniški krožek, kjer smo se učili o različnih uporabnih računalniških programih in včasih igrali tudi računalniške igrice. Pridobljeno znanje mi je vedno prišlo prav in mi je pomagalo pri nadaljnjem šolanju, in sicer, pri pisanju seminarskih nalog, izdelovanju PowerPoint predstavitev… V osnovni šoli so nas tudi naučili uporabljati spletno učilnico, kamor smo oddajali določene domače naloge. Kasneje sem začela tudi uporabljati e-pošto predvsem za komunikacijo s profesorji in delodajalci. Za komunikacijo s prijatelji pa uporabljam druge aplikacije, kot so Facebook, Instagram in Snapchat. Danes se najpogosteje zadržujem ravno na teh treh omenjenih družbenih omrežjih pa tudi na Youtubu, kjer gledam raznorazne videoposnetke. Za šolske naloge in obveznosti se najpogosteje poslužujem programov kot so Word in PowerPoint, zadnje čase pa aktivno uporabljam tudi GoogleDocs, ki je dokument, ki omogoča sočasno pisanje in urejanje dokumenta, tako da lahko več študentov hkrati sodeluje in soustvarja izdelek.

Kot bodoča učiteljica vidim pomen IKT tehnologije v mojem delu predvsem kot sredstvo za komunikacijo s starši. To bo najverjetneje e-pošta ali e-Asistent. E-Asistenta bom uporabljala tudi za beleženje ocen in odsotnosti učencev. Zagotovo pa mi bo IKT tehnologija velikokrat prišla prav tudi pri obravnavi učne snovi, saj bom lahko učencem pokazala slike ali videoposnetke na računalniku, jim pripravila kvize, uganke… Informacijsko-komunikacijska tehnologija pa mi bo zagotovo koristila tudi pri izdelavi učnih listov in pisnih preizkusov znanja. Prizadevala si bom, da bom z uporabo tehnologije učence spodbujala k ustvarjalnosti in popestrila učne ure. Velik poudarek pa bom dala tudi temu, da bom učence poučila o pravilni in predvsem varni uporabi interneta.

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

 

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost