Uporaba IKT v bodočem poklicu

Sem študentka razrednega pouka in v prostem času rada pojem, potujem, hodim v naravo ter ustvarjam. Obožujem potovanja in odkrivanje različnih kotičkov sveta in kultur, zato si želim obiskati veliko različnih držav. Za to žal še nisem imela veliko priložnosti, upam pa, da me življenje v prihodnosti popelje na kakšen potep. V življenju poskušam iskati pozitivo in ljudem na usta priklicati nasmeh. Nasmehe pa bi rada videla tudi na obrazih otrok v razredu, kjer bi se skupaj naučili veliko novega.

Z IKT tehnologijo sem se prvič srečala v osnovni šoli. Najprej sem se naučila uporabljati program Word, v višjih razredih osnovne šole pa še PowerPoint. Takrat sem poznala le osnovne funkcije, kasneje pa sem oba spoznala bolje. V gimnaziji smo si namreč pri predmetu informatika podrobneje pogledali oba in se nekaj malega naučili tudi o organizaciji podatkov. Največkrat sem IKT uporabljala pri različnih predstavitvah in pri pripravi seminarskih nalog.

V svojem bodočem  poklicu bom IKT tehnologijo zagotovo uporabljala kar pogosto, saj je danes tehnologija že kar pomemben del šolstva in bi brez nje težko funkcionirali kot učitelji. Uporabljali jo bomo pri vsakdanjem delu v službi: pri pripravi različnih gradiv za pouk, komunikaciji s starši in sodelavci, vodenju evidenc in učnega procesa ter še pri mnogih drugih nalogah. IKT tehnologija bo pri mojem bodočem delu zelo uporaben in nujen pripomoček za kvalitetno poučevanje.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

 

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost