Jakobova pot v šolo (digitalna zgodba)

Na spodnji povezavi je digitalna zgodba, ki smo jo napisale in oblikovale študentke Ana Rogelj, Marija Lejla Kovač in Gaja Špes

JAKOBOVA POT V ŠOLO (digitalna zgodba)

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.


Jakob ima sestrico Klaro, ki v šolo hodi s kolesom. On pa je še premajhen, čeprav si velikokrat želi da bi šel tudi on s kolesom ali avtom tako, kot njegova starša. Vendar mami razloži Jakobu zakaj je tako najboljše in ga spomni na pomembnost ohranjanja narave. 

V naši zgodbi lahko spodbudimo pogovor o varni in tudi bolj "ekološki" poti v šolo. Ozavestimo učence o tem, da je bolje če hodijo v šolo peš ali s kolesom (če že imajo kolesarski izpit), lahko pa tudi z avtobusom.

Pravljica je namenjena otrok v prvem triletju osnovne šole. Le ti še nimajo izpita za kolo, če pa živijo v bližini šole lahko v šolo prihajajo peš (mlajši v spremstvu staršev), namesto naprimer z avtomobilom.

Dragi otroci, čeprav bi se včasih rajši peljali s starši namesto, da bi šli v šolo peš ali s kolesom se spomite na Jakoba. Rajši opazujmo naravo in jo imejmo radi tako, da je ne onesnažujemo.

Prilagamo še posnetek zaslona v programu v katerem smo digitalno zgodbo ustvarile (Story Jumper) in naslovnico. Zgodbi smo dodale tudi zvočne posnetke. 
Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.
(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost