Moja prva spletna objava

Živjo!

Sem Melita Baltić, študentka prvega letnika Razrednega pouka na Pedagoški fakulteti.
Študiranje na Pedagoški fakulteti ni bila moja prva izbira, saj sem pred tem bila vpisana na Mednarodne odnose na FDV-ju. Kljub temu menim, da mi je delo z otroki usojeno in pisano na kožo. Namreč, že pri izbiri srednje šole sem razmišljala o možnosti vpisa na Srednjo vzgojiteljsko šolo, vendar se na koncu, na žalost, nisem odločila za njo in sem nadaljevala izobraževanje na gimnaziji. Kasneje pri izbiri fakultete  se zopet nisem odločila za smer, ki bi mi omogočala delo z otroki. Kajti, že od nekdaj do otrok čutim posebno naklonjenost in predvsem željo, da jim pomagam in jih vodim po poti do odraslosti in zrelosti. Vendar po štirih letih gimnazije in enem študijskem letu na FDV-ju, sem končno našla izobraževanje in delo, ki me zanima, predvsem pa veseli in osrečuje. To je študij  Razrednega pouka in poklic učitelja.

Vendar poleg študijskih obveznosti in študentskega dela mi ostane še veliko prostega časa, ki ga poskušam izkoristiti najbolje, kar se da. To pomeni, da v tem času želim narediti nekaj dobrega zase, tako v fizičnem kot psihičnem smislu, in ne želim tega dragocenega časa, kar tako zapravljati.  Torej, v prostem času se najraje ukvarjam z športom, danes to zame predstavlja vsakodnevni trening v naravi ali v zaprti dvorani. Pred leti pa sem trenirala kickbox (3 leta), zadnje leto pa sem vzporedno s kickboxom trenirala še orientalski ples, ki za mene, še danes, predstavlja zelo veliko ljubezen. Med plesom se popolnoma sprostim in pozabim na vse težave ter skrbi, ki me v tistem trenutku mučijo. Namreč ravno ples je tisti, ki mi omogoča, da svoje veselje in zadovoljstvo izrazim skozi gibe in glasbo. Vzporedno z športom pa se v prostem času ukvarjam tudi z zdravim načinom prehranjevanja in organiziranjem obrokov skozi dan. Zaradi tega, kar nekaj časa na dan preživim v kuhinji, kjer poskušam ustvariti vedno nekaj novega in vedno bolj slastnega (vendar na zdrav način). Poleg športa pa mi zelo veliko pomeni tudi druženje s prijateljicami. Torej tretja stvar, ki jo najraje počnem v prostem času pa je pogovor s prijateljicami ob skodelici kave in veliko dobrega razpoloženja.

 

 

Če se vrnem še malo k mojem zdravem načinu prehranjevanja, bi rada dodala, da mi je prav uporaba tehnologije in spleta omogočila oz. mi omogoča, da se iz dneva v dan učim novih receptov in izboljšav prehranjevanja. Glede na to, da je tehnologija tako pomembna že v vsakdanjem življenju pa menim, da je na področju dela in izobraževanja to ena največjih prednosti našega časa. Menim, da se je z iznajdbo tehnologije in spleta naše življenje nedvomno izboljšalo in predvsem olajšalo. Danes lahko več ali manj skoraj vse opravke uredimo, kar preko računalnika ali pa mobitela. Sama največ uporabljam mobilni telefon, saj mi stalno omogoča komunikacijo s prijatelji, poleg tega pa je tudi stalen vir za dostop različnih informacij, ki me v danem trenutku zanimajo. Poleg mobitela pa uporabljam tudi računalnik, vendar največ za opravljanje študijskih in službenih obveznosti. Pri tem uporabljam programe kot so Word, PowerPoint in Excel. Omeniti pa moram tudi elektronsko pošto, ki je prav tako postala sredstvo vsakodnevne komunikacije.

Z obiskovanjem predavanj in vaj pri  IKT-ju pa se je moje tehnološko znanje nedvomno izboljšalo. Zelo sem vesela, ker sem spoznala nove programe in načine urejanja dokumentov, slik, zvoka, posnetkov, itd., saj bom s tem znanjem lažje opravljala tudi svoj bodoči poklic. Menim pa da je vsakem učitelju cilj, da otrokom nova znanja približa na čim bolj zanimiv in inovativen način. V današnjem času pa nam je ravno tehnologija pri tem v veliko pomoč in je potrebno, da se naučimo uporabe le-te ter jo ustrezno izkoristimo pri svojem delu.

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost