Moja prva spletna objava

Sem Neža Lesar, študentka prvega letnika Pedagoške fakultete v Ljubljani,  razrednega pouka. S svojo odločitvijo, da postanem učiteljica, sem nadvse zadovoljna. Potrditev le tega sem dobila na praksi, ko sem ugotovila, da je očitno to delo res pravo poslanstvo zame. Obožujem otroke, rada se družim z njimi, saj so zares naš zaklad. Od njih se lahko mladi pa tudi odrasli naučimo toliko stvari, da si še misliti ne moremo. Ta mala bitja, so še nepopisan papir, ki ga moramo oblikovati v tako smer, da bo prava za našo in njihovo prihodnost. Ključni pri tem so tako starši kot tudi vzgojitelji in učitelji. Torej bom soodgovorna za njihovo prihodnost. Z otroki preživim zelo veliko časa, tako prostega kot tudi ne. Pogosto opravljam delo animatorke v Rokodelskem centru v Ribnici, kjer otroke animiram med počitnicami in tudi za praznovanja rojstnih dni. Tam sem pridobila že kar nekaj izkušenj in sem zelo vesela, da imam možnost opravljanja občasnega dela tam. Drugače pa pogosto pomagam tudi v strežbi.

Otroci in učitelji dajejo drug drugemu vsak svoje bogastvo. Učitelj predaja otrokom svoje znanje, izkušnje in življenjske nasvete, popotnice; otroci pa učiteljem olepšujejo svet s svojo igrivostjo, spontanostjo in drobnimi banalnostmi, ki odraslim sploh ne pridejo na misel. Prav tako jih spominjajo na to, kako je lahko življenje brezskrbno in koliko stvari je popolnoma nepomembnih, pa jim odrasli posvečamo preveliko pozornost. Zato sem počaščena, da bom del tako pomembnega dela življenja otrok in bom lahko vplivala na njihov razvoj.

Glede na to, da je v današnjem času čedalje več tehnologije v uporabi, se to pozna tudi na področju šolstva. Zato bomo morali biti učitelji čedalje bolj izobraženi na tem področju in veliko pozornosti posvečati tudi izpopolnjevanju vrlin opravljanja nalog z novimi programi, tehnikami in napravami, ki nam jih ponuja nova tehnologija. Tako moramo biti tudi dovolj sposobni, da svoje znanje s tega področja prenesemo na otroke in pripomočke dela s katerimi popestrimo učne ure.

“Education is the key to success in life, and teachers make a lasting impact in the lives of their students.”  ~ Solomon Ortiz ~

 

vir: Pixabay (https://pixabay.com/photos/boys-kids-children-happy-sitting-286245/, dostopno: 30.6.2019)

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost